Euro 2021: Δανία - Φινλανδία 0 - 1. Μεγάλος νικητής ο Έρικσεν

Euro 2021: Δανία - Φινλανδία 0 - 1. Μεγάλος νικητής ο Έρικσεν

Η Φινλανδία επικράτησε 1-0 της Δανίας στο ματς που συγκλόνισε τον πλανήτη - Ελάχιστη σημασία πάντως έχει αυτή η ήττα για τους Δανούς μπροστά στη νίκη του συμπαίκτη τους Κρίστιαν Ερικσεν

Αλλιώς άρχισε το παιχνίδι της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020 κι αλλιώς τελείωσε. Αρχισε ως μια κλασική ποδοσφαιρική μονομαχία με στόχο τη νίκη κι εξελίχθηκε σε μια συγκλονιστική ιστορία ζωής, όπου το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Η κατάρρευση του Κρίστιαν Ερικσεν στο 43' του αγώνα σόκαρε την παγκόσμια κοινότητα, αφού ο ηγέτης των Δανών έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς οι γιατροί χρειάστηκε να του κάνουν μαλάξεις στο στήθος για να τον επαναφέρουν. Το παιχνίδι διεκόπη άμεσα κι όταν πια επιβεβαιώθηκε ότι η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε, οι παίκτες των δύο ομάδων και κυρίως οι Δανοί αποφάσισαν να ξαναμπούν στο γήπεδο για να συνεχίσουν.

Εκεί όμως, όσο κι αν το ήθελαν οι Δανοί και παρά τον όρκο νίκης που έδωσαν, φάνηκαν επηρεασμένοι με όσα συνέβησαν λίγες ώρες πριν. Οι Φινλανδοί μπήκαν με περισσότερη αποφασιστικότητα στο γήπεδο μετά την επανεκκίνηση του ματς και πανηγύρισαν την ιστορική πρώτη νίκη τους στην παρθενική τους παρουσία σε Euro. Τo γκολ που έκρινε το ματς προήλθε από κεφαλιά του Πογιάνπαλο, ο οποίος στο 60' εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των Δανών και τη λανθασμένη αντίδραση του Σμάιχελ για να γράψει το 0-1. Μάλιστα, ο σκόρερ, ενώ αρχικά έφυγε τρέχοντας για να πανηγυρίσει, δευτερόλεπτα μετά σταμάτησε και έκανε μια κίνηση σαν να ζητάει συγγνώμη.

Οι Δανοί προσπάθησαν επίμονα για να ισοφαρίσουν, πίεσαν και είχαν μια μοναδική ευκαιρία για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Πόουλσεν κέρδισε πέναλτι στο 74' αλλά ο Χιέιμπιεργκ νικήθηκε από τον Φινλανδό γκολκίπερ Χραντέκι, ο οποίος σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του πανηγύρισε έξαλλα την απόκρουση.

Η Φινλανδία κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμα και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο για τη συνέχεια απέναντι σε μια Δανία που λογικό ήταν να χάσει το μυαλό της με όσα προηγήθηκαν. Κι εδώ που τα λέμε, ελάχιστη σημασία έχει αυτή η ήττα για τους Δανούς μπροστά στη νίκη του συμπαίκτη τους Κρίστιαν Ερικσεν.Δανία: Σμάιχελ, Βας (75' Λάρσεν), Κίερ (63' Βέστεργκααρντ), Κρίστενσεν, Μάλε, Ντιλέινι (75' Κορνέλιους), Χιέμπιεργκ, Έρικσεν (43' Γένσεν), Πόουλσεν, Βιντ (63' Αντρ. Ολσεν), Μπρέθγουεϊτ.

Φινλανδία: Χραντέκι, Ραϊτάλα, Αραγιούρι, Ο' Σόνεσι, Ούρονονεν, Λουντ, Καμαρά, Σπαρβ (76' Σίλερ), Τόιβιο, Πογιάνπαλο (84' Φορς), Πούκι (76' Κάουκο).

Το χειροκρότημα των Φινλανδών στους Δανούς
Πριν από την επανέναρξη του ματς κι ενώ οι παίκτες της Δανίας επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο, οι Φινλανδοί τους περιμένουν για να τους χειροκροτήσουν σε μια σπάνια στιγμή αλληλεγγύης...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα