Euro 2020: Ο λόγος που δε βλέπουμε χρόνο και σκορ στην τηλεοπτική μετάδοση

Euro 2020: Ο λόγος που δε βλέπουμε χρόνο και σκορ στην τηλεοπτική μετάδοση

To EURO 2020 ξεκίνησε χθες Παρασκευή (11/6) με τη νίκη της Ιταλίας επί της Τουρκίας. Για πρώτη φορά φέτος η μετάδοση των αγώνων δε γίνεται από τη δημόσια τηλεόραση και τα κανάλια της ΕΡΤ, αλλά από τον ANT1 που έχει αγοράσει τα δικαιώματα.

Η μετάδοση του πρώτου αγώνα χθες, δημιούργησε πολλά παράπονα στους Έλληνες τηλεθεατές.

 Αιτία ήταν η απουσία από τις οθόνες μας του χρόνου και του σκορ του αγώνα, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό σε όσους τηλεθεατές έκαναν ζάπινγκ μεταξύ του αγώνα ποδοσφαίρου και του συγκλονιστικού ημιτελικού του Roland Garros μεταξύ Rafael Nadal και Novak Djokovic.

Όπως εξηγεί το Gazetta η συγκεκριμένη υπηρεσία με την οποία συνεργάζεται η UEFA κοστίζει επιπλέον χρήματα και δεν συμπεριλαμβάνεται στην αγορά των δικαιωμάτων του τουρνουά.

Ο ΑΝΤ1 επέλεξε να μην αγοράσει την επιπλέον υπηρεσία κι έτσι οι τηλεθεατές στην Ελλάδα δεν ξέρουν το σκορ και το χρονικό σημείο που βρίσκεται ο αγώνας. Θα πρέπει απλά να περιμένουν τους εκφωνητές που περιγράφουν το ματς να αναφέρουν και τα δύο στοιχεία συχνά στο λόγο τους.

Μένει να δούμε αν οι αντιδράσεις του κόσμου θα αναγκάσουν την διοίκηση του ΑΝΤ1 να αγοράσει έστω και με καθυστέρηση το σκορ και τον χρόνο για την τηλεοπτική της μετάδοση.

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα