EURO 2020: Σαν σήμερα - Όταν η Ελλάδα σόκαρε την Πορτογαλία και το θαύμα ξεκινούσε

Πέρασαν κιόλας 17 χρόνια από την μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου διεξάγεται χωρίς τη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας, αλλά σαν σήμερα, 12 Ιουνίου, πριν από 17 ολόκληρα χρόνια η «γαλανόλευκη» έδινε τον πρώτο της αγώνα κόντρα στην διοργανώτρια χώρα του Euro, Πορτογαλία.

Οι Πορτογάλοι είχαν κατακλύσει το «Ντραγκάο» περιμένοντας να δουν την ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι να κάνει πάρτι απέναντι στην Ελλάδα. Ωστόσο, είχαν υπολογίσει χωρίς τον ξενοδόχο...

Μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γιώργος Καραγκούνης εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ με το δεξί του πόδι, νίκησε τον Ρικάρντο κι έκανε το 1-0. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

 Στο δεύτερο 45λεπτο, οι Έλληνες δεν κατέβασαν ρυθμό και κατάφεραν στο 51' να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ο Άγγελος Χαριστέας με ωραία πάσα βρήκε τον Γιούργκα Σεϊταρίδη, ο οποίος ανατράπηκε από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Κολίνα έδειξε την άσπρη βούλα και ο Άγγελος Μπασινάς ευστόχησε από τα εννέα μέτρα. Το μόνο που κατάφεραν να πετύχουν οι Πορτογάλοι, ήταν να μειώσουν με τον 18χρονο τότε «CR7», στις καθυστερήσεις.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για στερήσει από την εθνική Ελλάδας την πρώτη νίκη από τις πολλές που θα ακολουθούσαν στη διοργάνωση!

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο - Αντράντε , Κόουτο, Φερέιρα, Ρούι Ζόρζε, Κοστίνια (65΄ Νούνο Γκόμεζ), Μανίς, Ρούι Κόστα (46΄ Ρονάλντο), Φίγκο, Σιμάο (46΄Ντέκο), Παουλέτα

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (67΄ Νικολαϊδης), Χαριστέας (74΄ Λάκης), Φύσσας, Βρύζας, Καψής, Καραγκούνης (46΄ Κατσουράνης)

gazzetta

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα