Θριαμβευτής στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Θριαμβευτής στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε «1000άρι» τουρνουά της ATP πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατακτώντας το Masters του Μόντε Κάρλο.

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε στον τελικό του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-3, 6-3, ολοκλήρωσε τους αγώνες του στο Πριγκιπάτο χωρίς να χάσει ούτε σετ και πήρε το τρόπαιο και 1.000 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες σε τουρνουά Masters (1000άρι) το 2018 στο Τορόντο, όπου ηττήθηκε από τον Ναδάλ και το 2019 στη Μαδρίτη, όπου έχασε από τον Τζόκοβιτς, κατόρθωσε να πανηγυρίσει τον δεύτερο μεγάλο τίτλο του μετά την επικράτηση στο ATP Finals του Λονδίνου. Ο Τσιτσιπάς έφτασε συνολικά τους έξι τίτλους στην καριέρα του σε 14 τελικούς. Στοιχεία ενδεικτικά του ταλέντου του αλλά και της δυναμικής που έχει αποκτήσει στο παγκόσμιο τένις προτού καν συμπληρώσει τα 23 του. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι θεωρείται διάδοχος των λεγόμενων Big 3 (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς)...

Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν αλάνθαστος απέναντι στον Ρούμπλεφ (νο. 8 στον κόσμο), ο οποίος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πραγματοποιεί εκπληκτική πορεία έχοντας κατακτήσει οκτώ τρόπαια με επτά σερί κερδισμένους τελικούς. Μάλιστα δυο απ' αυτούς ήταν απέναντι στον Τσιτσιπά, στο Αμβούργο το 2020 και στο Ρότερνταμ το 2021.

Αυτή τη φορά όμως ο Τσιτσιπάς δεν του άφησε περιθώριο αντίδρασης και αμφισβήτησης της κυριαρχίας του. Πραγματοποίησε το τέλειο παιχνίδι και έφτασε σε μια σπουδαία και συνάμα ιστορική επικράτηση καθώς γίνεται και ο πρώτος Ελληνας τενίστας που κατακτά τουρνουά Masters.

Ο Τσιτσιπάς άρχισε ιδανικά το παιχνίδι κάνοντας νωρίς μπρέικ στον Ρούμπλεφ παίρνοντας προβάδισμα τριών γκέιμ (3-0). Κι αφού διατήρησε το σερβίς του με άνεση έφτασε στην επικράτηση στο πρώτο σετ με 6-3 έπειτα από μόλις 33 λεπτά. Ο Στέφανος διατήρησε την αυτοκυριαρχία του και τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο δεύτερο σετ, οπότε και πάλι νωρίς-νωρίς (στο τρίτο γκέιμ) έκανε μπρέικ στον Ρώσο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα