Europa League: Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-3. Kατέρρευσαν σε ένα πεντάλεπτο

Europa League: Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-3. Kατέρρευσαν σε ένα πεντάλεπτο

Πικρή ήττα 3-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Άρσεναλ στο «Καραϊσκάκη» που λύγισε στο τελευταίο δεκάλεπτο και πλέον ψάχνει μόνο θαύμα για τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Η ομάδα του Μαρτίνς, λύγισε από τα προβλήματα που ξεκίνησαν πριν την έναρξη του ματς με τη μη συμμετοχή του Μπα πέντε λεπτά πριν την σέντρα, που οδήγησε σε άμυνα ανάγκης και κορυφώθηκαν μέσα στο παιχνίδι, αφού οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν τα λάθη τους και γνώρισαν την ήττα που δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο, όπως μεταδίδει το sport-fm.gr.

Τραγικό λάθος από Ρέαμπτσιουκ αλλά και Σα στο 1-0 των «κανονιέρηδων», ενώ η απάντηση του Ελ Αραμπί δεν ήταν ικανή να γλιτώσει τον Ολυμπιακό που κατέρρευσε στο φινάλε και δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ελέγχεται ο διαιτητής στο δεύτερο γκολ των Άγγλων, αφού φαίνεται να υπάρχει επιθετικό φάουλ του Γκάμπριελ πάνω στον Εμβιλά.

Οι Ερυθρόλευκοι, στο πρώτο παιχνίδι με τους «κανονιέρηδες» για τη φάση των «16» του Europa League, αναγκάστηκαν να παίξουν με τον Εμβιλά ως στόπερ, αφού ο Μπα ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και έμεινε εκτός αποστολής, είχαν τον Ζοσέ Σα σε κακή βραδιά, αλλά και κόντρα τη διαιτησία, με τον Σίμπερτ στο 80’ να μετράει το 2-1 της Αρσεναλ, παρότι υπήρχε πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ του Γκάμπριελ πάνω στον Εμβιλά.

Το 1-3 ψαλιδίζει τις ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση στα προημιτελικά, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να ψάχνει ένα… θαύμα στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας (18/3).

Οι Ερυθρόλευκοι στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου ήταν καλύτεροι από τους Λονδρέζους και στο 57’ απάντησαν με τον Ελ Αραμπί στο γκολ του Όντεγκααρντ (34’), αλλά στο 80’ είδαν τον διαιτητή να μετράει λανθασμένα γκολ του Γκάμπριελ, αφού ο κεντρικός αμυντικός των φιλοξενούμενων πριν σκοράρει έχει κάνει πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ στον Εμβιλά.

Η Αρσεναλ έκανε από το… πουθενά το 2-1, με τον Ελνένι στο 85’ να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά, Σωκράτης, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ (46’ Χολέμπας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (86’ Ανδρούτσος) , Μπρούμα (59’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν).

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίς, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Γουίλιαν (82’ Ελνένι), Παρτέι (56’ Σεμπάγιος), Τσάκα, Έντεγκααρντ (82’ Σμιθ Ρόου), Σακά (82’ Πέπε), Ομπαμεγιάνγκ (88’ Λακαζέτ).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα