Aυτοκτόνησε προπονητής όταν ανακοινώθηκαν κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος του

Aυτοκτόνησε προπονητής όταν ανακοινώθηκαν κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος του

Ο πρώην προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ, Τζον Γκέντερτ αυτοκτόνησε όταν ανακοινώθηκαν κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και εμπορία ανθρώπων εις βάρος του.

Ο 63χρονος αντιμετώπιζε 24 κατηγορίες για κακουργήματα, όπως λεκτική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να διέπραξε ο κατηγορούμενος εναντίον πολλών νεαρών γυναικών.

Ο Γκέντερτ ήταν επικεφαλής της ομάδας γυμναστικής γυναικών των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και συνεργάστηκε στενά με τον γιατρό της ομάδας Λάρι Νασάρ, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση έως 300 ετών το 2018 για κακοποίηση περισσότερων από 250 κοριτσιών.

Το πρωί, ανακοινώθηκε πως ο 63χρονος αντιμετώπιζε 24 κατηγορίες για κακουργήματα.

«Το γραφείο μου έχει ενημερωθεί ότι το πτώμα του Τζον Γκέντερντ βρέθηκε αργά το απόγευμα, αφού αφαίρεσε ο ίδιος τη ζωή του. Αυτό είναι ένα τραγικό τέλος σε μια τραγική ιστορία για όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας.

Το γραφείο της Νέσελ νωρίτερα την ίδια μέρα ανακοίνωσε πως ο Γκτέντερτ κατηγορείται ότι διέπραξε «τουλάχιστον μία σεξουαλική επίθεση και πολλαπλά περιστατικά σωματικής κακοποίησης εναντίον δεκάδων νεαρών αθλητριών του».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα