Εκτός κυπέλλου η Ρεάλ Μαδρίτης από ομάδα γ' κατηγορίας. Ιστορικό κάζο για την Ρεάλ

Εκτός κυπέλλου η Ρεάλ Μαδρίτης από ομάδα γ' κατηγορίας. Ιστορικό κάζο για την Ρεάλ

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην Μαδρίτη, το ιστορικό κάζο που έπαθε το βράδυ της Τετάρτης η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πανάκριβη «αρμάδα» του Ζινεντίν Ζιντάν κατάφερε να αποκλειστεί από ττον θεσμό του ισπανικού κυπέλλου, χάνοντας 2-1 στην παράταση από την Αλκογιάνο, ομάδα γ' κατηγορίας.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον ηχηρούς αποκλεισμούς στην ιστορία της Ρεάλ, που στο πρόσφατο παρελθόν έχει να θυμάται αυτούς από Τολέδο (2000-01), Ρεάλ Ουνιόν (2008-09), Αλκορκόν (2009-10) και Κάντιθ (2015-16).

Η Αλκογιάνο (ομάδα γ' κατηγορίας) όχι απλά κοίταξε στα μάτια τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά της έκανε και μεγάλη ζημιά, επικρατώντας 2-1 στην παράταση και την άφησε εκτός συνέχειας στο Κύπελλο Ισπανίας.

Το νικητήριο γκολ σημείωσε o Χουανάν Καζονόβα στο 115ο λεπτό της αναμέτρησης κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης στον Ραμόν Λόπεθ πέντε λεπτά πριν. Η ομάδα του Ζιντάν, που γνώρισε δεύτερο εγχώριο αποκλεισμό (είχε προηγηθεί αυτός από την Μπιλμπάο στο Σούπερ Καπ), προηγήθηκε στο 45ο λεπτό με κεφαλιά του Μιλιτάο.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού έδειχνε, ότι αφού ξεμπλόκαραν και πήραν προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι, θα έφταναν εύκολα ή δύσκολα στον στόχο τους, ωστόσο η ομάδα του Βιθέντε Πάρας δεν τα παράτησε και «απάντησε» στο 80’ με τον Ζοσέ Σόλμπες να ισοφαρίζει από κοντά, πιάνοντας στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα.

Αυτή δεν ήταν η τελευταία… λέξη των γηπεδούχων στην αναμέτρηση, αφού δεν τα παράτησαν ποτέ. Ούτε όταν προσπάθησε να αντιδράσει η Ρεάλ και ούτε καν όταν χρειάστηκε να αγωνιστούν με δέκα παίκτες στην τελική ευθεία, στην οποία όχι μόνο έμειναν όρθιοι, αλλά έριξαν και τελειωτικό χτύπημα στους «μερέγχες».

Ο Ζινεντίν Ζιντάν μετά τη λήξη του αγώνα ήταν απαρηγόρητος.« Υπάρχει μεγάλη ευθύνη και σε μένα ως προπονητή. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει να αξιοποιείς τις ευκαιρίες. Η μπάλα δεν ήθελε να πάει μέσα, οπότε αποκλειστήκαμε» τόνισε ο Ζιζού

Για το αν θεωρεί ντροπή τον αποκλεισμό: «Είναι δική σας λέξη, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έπρεπε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα 3ης κατηγορίας αλλά δεν είναι ντροπή. Αυτά συμβαίνουν και πρέπει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη, είναι μία μέρα γεμάτη πόνο, γιατί δεν θέλουμε να χάνουμε».

Για την εμπιστοσύνη των παικτών προς το πρόσωπό του:  «Κάναμε ορισμένα πράγματα φέτος, αλλά όχι τελευταία. Πρέπει να ρωτήσετε τους παίκτες αν πήραν το μήνυμα αλλά πιστεύω πως το πήραν»

Για το αν νιώθει πίεση για τη θέση του:  «Όταν χάνεις, μιλάς. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για την ήττα και οτιδήποτε έρθει. Είμαι ήρεμος, όταν οι παίκτες μου θέλουν να κερδίσουν. Θα συζητήσουμε, θα δούμε τι θα γίνει στις επόμενες ημέρες»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα