Νέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης κατήγγειλε η Μπεκατώρου στον εισαγγελέα

Νέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης κατήγγειλε η Μπεκατώρου στον εισαγγελέα

Νέα εξέλιξη φέρνει στις έρευνες η υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, καθώς η ίδια φέρεται να μίλησε την Τετάρτη (20/01), στην κατάθεση της ενώπιον του εισαγγελέα, ακόμη μια περίπτωση συναθλήτριας της, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Το ενδιαφέρον είναι, σύμφωνα πληροφορίες, ότι η αξιόποινη πράξη που περιγράφεται από τη χρυσή Ολυμπιονίκη, φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί, σε σχέση με τις καταγγελίες που αφορούν το πρόσωπο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σοφία Μπεκατώρου στην πολύωρη κατάθεση της δεν αναφέρθηκε, λοιπόν, μόνο στην δική της καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας που αποτέλεσε την αφορμή για την έρευνα αλλά κατονόμασε ακόμη μια περίπτωση συναθλήτριας της, επίσης, από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας.

Μπεκατώρου εισαγγελέας Ευελπίδων κατάθεση σεξουαλική κακοποίηση

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να δίνει νέα ώθηση στην έρευνα, καθώς αναμένεται ο εισαγγελικός λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση να καλέσει για να καταθέσει την αθλήτρια, που σύμφωνα με την Σοφία Μπεκατώρου, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο εισαγγελέας, σε κάθε περίπτωση θα εξετάσει όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει και μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες.

Μπεκατώρου μετά την κατάθεση: Ελπίζω και άλλες γυναίκες να βγουν να μιλήσουν

Με την ελπίδα και άλλες γυναίκες – όπως έχει πει πολλές φορές μετά τις δικές της καταγγελίες – να έρθουν μπροστά και να καταθέσουν τη δική τους σεξουαλική κακοποίηση η Σοφία Μπεκατώρου εξήλθε, λοιπόν, το μεσημέρι της Τετάρτης (20/01) των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, ύστερα από τρίωρη κατάθεση στον εισαγγελέα, σχετικά με την υπόθεση της που έχει συγκλονίσει. Με τις καταγγελίες της και τις αποκαλύψεις της να προκαλούν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η ελληνίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης από τις 9:30 μέχρι περίπου τις 12:30 το πρωί βρέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Νίκου Στεφανάκου στην Ευελπίδων, καταθέτοντας αναλυτικά όσων έχει καταγγείλει για την σεξουαλική κακοποίησή της το 1998. Το πρωί, μπαίνοντας στο κτίριο 16, συνοδευόμενη από τη δικηγόρο της, δεν προχώρησε σε δηλώσεις.

Κατά την έξοδό της, η Σοφία Μπεκατώρου, έχοντας γνώση για το «αγκάθι» που υπάρχει στην αυτεπάγγελτη έρευνα, δηλαδή ότι το υπό διερεύνηση αδίκημα έχει παραγραφεί, προχώρησε σε μία δήλωση – προτροπή.

«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε», είπα χαρακτηριστικά.

Πλέον ο εισαγγελικός λειτουργός που χειρίζεται την έρευνα, αναμένεται να μελετήσει την κατάθεση της αθλήτριας και να καταλήξει αν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να συνεχίσει την προκαταρκτική εξέταση ή αν η υπόθεση θα πρέπει να μπει στο αρχείο, ελέω παραγραφής.

 

Μπουντούρης για Μπεκατώρου: Δεν υπάρχει βιασμός - Άνοιξε την πόρτα και μπήκε μόνη της

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα