ΑΕΚ – Παναιτωλικός: Επέστρεψε αλλά θέλει δουλειά για να πείσει

ΑΕΚ – Παναιτωλικός: Επέστρεψε αλλά θέλει δουλειά για να πείσει

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία ματς, χωρίς μάλιστα να φάει γκολ μετά από 13 παιχνίδια, αλλά η εικόνα της κόντρα στον Παναιτωλικό (1-0) έδειξε πως θέλει ακόμα… δουλειά για να βελτιώσει την ψυχολογική και αγωνιστική της εικόνα. Αποχώρησε με πρόβλημα ο Λιβάι Γκαρσία. 

Κράτησε μετά από πολύ καιρό το μηδέν στην άμυνα της και ένα γκολ ήταν αρκετό για να τη κάνει να… χαμογελάσει, τουλάχιστον μόνο για το «τρίποντο» που πήρες. Η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Παναιτωλικό για την 15η αγωνιστική της Superleague, κρατώντας «αλώβητη» την εστία της μετά από 73 ημέρες.

Το γκολ του Κώστα Γαλανόπουλου ανέβασε την Ένωση στους 27 βαθμούς και στο -1 από τον ΠΑΟΚ, που αγωνίζεται την Πέμπτη (07.01) στην έδρας του Ατρομήτου. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η γενική της εικόνα έδειξε πως χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά για να μην… αγχώνει τους φίλους της.

Ο ΑΕΚ κυκλοφόρησε την μπάλα για να ανοίξει την άμυνα του Παναιτωλικού, αλλά οι Αγρινιώτες δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα (ούτε από τα φάουλ που έδωσαν έξω από τη μεγάλη τους περιοχή) και είδαν τον Μανθάτη να είναι ιδιαίτερα δραστήριος.

Το παιχνίδι δεν μπόρεσε να πιάσει καλό ρυθμό, αφού οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αποτελεσματικά στο χώρο του κέντρου. Η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ ήρθε στο 22’ από «στημένη» φάση. Ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Λιάβας δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα του κόρνερ (λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ).

Η ΑΕΚ έπαιξε… στο μισό γήπεδο τον Παναιτωλικό, αλλά η υπεροχή της δεν έφερε φάσεις στην εστία του Κνετ (Μάνταλος, Τάνκοβιτς και Λιβάι Γκαρσία ήταν πολύ καλά κλεισμένοι). Από το 30’ και μετά, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν… δειλά δειλά στην επίθεση, χωρίς όμως να ανησυχήσουν τον Αθανασιάδη. Η Ένωση είχε μια καλή στιγμή στο 33’ με το σουτ του Τάνκοβιτς και τελικά πήγε στα αποδυτήρια με το γκολ που έψαχνε. Στο 41’ το σουτ του Μπακάκη βγήκε… πάσα για τον Μάνταλο, ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά προς τα όρια της μικρής περιοχής και ο Γαλανόπουλος πλάσαρε από πολύ κοντά για το 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πρόβλημα για τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Λιβάι Γκαρσία έβγαλε μυϊκό πρόβλημα στο αριστερό του πόδι και έγινε αλλαγή με τον Λιβάγια (50’). Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει ένα ακόμα γκολ, με τον Κροάτη να παίζει το 1-2 με τον Μάνταλο, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Κνετ.

Δυο λεπτά μετά, ο Παναιτωλικός «άγγιξε» την ισοφάριση, στην πρώτη του μεγάλη φάση στο ματς. Ο Τσιγκρίνσκι έκανε λάθος πάσα στον Νεντελτσιάρου, η φάση εξελίχθηκε σε.. πάσα στον Ντάλσιο, που έπιασε το σουτ εντός μεγάλης περιοχής, αλλά ο Αθανασιάδης έπεσε και μπλόκαρε.

Βλέποντας το ματς να παίρνει.. τρελό ρυθμό, ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε Σιμόες και Σβάρνα στο ματς, για να ενισχύσει τους «κιτρινόμαυρους» μεσοαμυντικά. «Αντίστροφες» κινήσεις είχαμε από τον Τραϊανό Δέλλα. Οι διορθωτικές κινήσεις των δυο προπονητών συνεχίστηκαν, ο Παναιτωλικός δεν βρήκε τρόπο να «πληγώσει» την ΑΕΚ κι έτσι η Ένωση κι έφτασε στη νίκη.

Βλέποντας το ματς να παίρνει.. τρελό ρυθμό, ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε Σιμόες και Σβάρνα στο ματς, για να ενισχύσει τους «κιτρινόμαυρους» μεσοαμυντικά. «Αντίστροφες» κινήσεις είχαμε από τον Τραϊανό Δέλλα. Οι διορθωτικές κινήσεις των δυο προπονητών συνεχίστηκαν, ο Παναιτωλικός πίεσε για το γκολ, την ώρα που ο Μαχαίρας έδωσε «ενέργεια» στην Ένωση, σε αντίθεση με τον Ολιβέιρα που δεν βοήθησε. Οι γηπεδούχοι δεν… πλήρωσαν την αμυντική τους απερισκεψία σε κάποιες φάσεις κι έτσι πήραν τη νίκη.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα