Γιατί η Γιουβέντους δεν απέκτησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2003

Γιατί η Γιουβέντους δεν απέκτησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2003

Γιουβέντους και Κριστιάνο Ρονάλντο δέθηκαν το καλοκαίρι του 2018, αλλά θα μπορούσαν να το είχαν κάνει πολλά χρόνια νωρίτερα.

Οι μπιανκονέρι έδωσαν 100 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης για να κάνουν δικό τους τον Πορτογάλο σταρ, αλλά κάποτε είχαν φτάσει μια ανάσα από το να τον αποκτήσουν με πολύ λιγότερα και χωρίς να έχει γίνει όλος αυτός ο ντόρος που έγινε το '18.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του 2003, ο τότε γενικός διευθυντής της Γιούβε, Λουτσιάνο Μότζι, είχε συμφωνήσει με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την απόκτηση του πιτσιρικά τότε Κριστιάνο, δίνοντας ένα ποσό και τον Μαρτσέλο Σάλας ως αντάλλαγμα.

Η συμφωνία των δύο ομάδων ήταν δεδομένη, με αποτέλεσμα οι Πορτογάλοι να δώσουν την άδειά τους στον Ρονάλντο για να ταξιδέψει στο Τορίνο, όπως και έκανε, προκειμένου να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Παρά το γεγονός ότι όλα ήταν έτοιμα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, όμως, αυτή δεν έγινε. Ο λόγος; Ο Σάλας αρνήθηκε να πάει στην Πορτογαλία για να παίξει στη Σπόρτινγκ και το deal χάλασε, με τον Ρονάλντο τελικά να καταλήγει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να βάζει στη Γιουβέντους περισσότερα γκολ από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο Champions League τα επόμενα 15 χρόνια και να φοράει τελικά τη μπιανκονέρα φανέλα -με μεγάλη καθυστέρηση- το 2018...

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα