Στους ομίλους του Champions League για 20ή φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός

Στους ομίλους του Champions League για 20ή φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός

 Στους ομίλους του Champions League βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά το 0-0 με την Ομόνοια στην Κύπρο.

Για ακόμη μία φορά, 20η στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός θα είναι στους ομίλους του Champions League, αφού έκανε το καθήκον του απέναντι στην Ομόνοια. Έχοντας πάρει σαφές προβάδισμα πρόκρισης μετά τη νίκη με 2-0 στο Φάληρο, ο πρωταθλητής Ελλάδας «σφράγισε» στην Κύπρο το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης και εξασφάλισε, στη χειρότερη περίπτωση, κάτι περισσότερο από 30 εκατ. ευρώ!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να ξεμπερδεύουν από νωρίς με την υπόθεση-πρόκριση, αν ο Ελ Αραμπί έβρισκε στόχο στο 5', όταν βρέθηκε σε θέση για γκολ. Δεν το έκανε όμως, όπως δεν το έκανε και ο Ραντζέλοβιτς στο 19', έχοντας βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα Φαμπιάνο. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε δύο φάσεις για γκολ, δεν τις εκμεταλλεύτηκε και στη συνέχεια απλά ήλεγξε εύκολα τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Ένας ρυθμός αργός, ο οποίος έκανε ακόμη πιο εύκολη τη δουλειά του Ολυμπιακού, απέναντι σε μια Ομόνοια που προσπαθούσε, κέρδιζε κόρνερ αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητική στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας ως καλύτερη στιγμή αυτή του 34', όταν ο Σεμέδο πρόλαβε να κόψει τον Μποτεάκ πριν σουτάρει.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο για τους Κύπριους, παρέμεναν ακίνδυνοι δηλαδή, με τον Ολυμπιακό από την άλλη πλευρά να έχει φάσεις για γκολ. Είτε με το ωραίο πλασέ του Καμαρά στο 61' που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Φαμπιάνο, είτε με τον Ελ Αραμπί στο 66', είτε με τον Ραντζέλοβιτς το επόμενο λεπτό, είτε με το χαμένο τετ α τετ ξανά του Ελ Αραμπί στο 69', είτε με την εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά στο 78', είτε με την κοντινή προσπάθεια του Μασούρα στο 82'.

Καμία από αυτές τις φάσεις δεν έγινε γκολ, αλλά αυτή τη φορά μάλλον δεν στενοχωρέθηκε κανείς στον Ολυμπιακό, αφού ο στόχος της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League επιτεύχθηκε και με το 0-0.

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Χουμποτσάν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λεσιάκς, Κουσουλός, Βίτορ Γκόμες, Τζιώνης (84' Σενέ), Παπουλής (69' Ασάντε), Ντούρις (70' Κακουλής), Μποτεάκ.

Ολυμπιακός: Σα, Μπα, Χολέμπας, Σεμέδο, Ραφίνια, Καμαρά (92' Καφού), Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (92' Φορτούνης), Ραντζέλοβιτς (74' Μασούρας), Ελ Αραμπί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα