Αντετοκούνμπο: Στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο για το 2020

Αντετοκούνμπο: Στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο για το 2020

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει επιρροή. Πόσο μεγάλη επιρροή; Τόση, που το περιοδικό "TIME" - το οποίο έχει 17.4 εκατομμύρια followers στο twitter - τον έβαλε σε μία σπουδαία λίστα: Σε αυτή με τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο για το 2020.

Το "TIME" κάνει μία αντίστοιχη λίστα κάθε χρόνο, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν πολιτικούς, καλλιτέχνες, αθλητές, αστροναύτες και γενικά ανθρώπους που έχουν επιρροή στον κόσμο.

Στην λίστα για το 2020 συμπεριέλαβε λοιπόν τον Γιάννη, με το όνομά του να φιγουράρει ανάμεσα σε ονόματα όπως αυτά του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, του Προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, αλλά και των Μάικλ Τζόρνταν και Σελένα Γκόμεζ.

Το κείμενο για τον Γιάννη μάλιστα υπογράφει ο θρύλος του ΝΒΑ, Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ, κάνοντας ειδική μνεία στον ρόλο του Γιάννη στην απόφαση των Μπακς να μην κατέβουν στο Game 5 των playoffs με του Μάτζικ.

Αναλυτικά, ο Αμντούλ-Τζαμπάρ αναφέρει:

"Κάθε γενιά έχει έναν αθλητή που έχει τα στοιχεία που όλοι ευχόμασταν να έχουμε: Αφοσίωση, συγκέντρωση, σπουδαία αθλητικά προσόντα και χάρη υπό πίεση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μόλις κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο MVP, έχει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Με το να τον παρακολουθείς να παίζει δεν βλέπεις μόνο αυτό που υπάρχει, αλλά και αυτό που είναι πιθανό. Υπάρχει μία μυστική ποιότητα που κάνει τις καρδιές των φιλάθλων να πηγαίνουνπιο γρήγοα όταν βλέπουν έναν άνθρωπο να μπαίνει στο γήπεδο. Ο αληθινός ήρωας του αθλητισμού κάνει τα κόκκαλά μας να τρέμουν, το δέρμα μας να ταράζεται περιμένοντας να δει το μεγαλείο του.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Γιάννης θα διευρύνει τα ρεκόρ που κρατάει - ήδη έχει το υψηλότερο PER (Player Efficiency Rating) για μία σεζόν  , το οποίο συμπεριλαμβάνει τα στατιστικά όλων των παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ - πιθανότατα σε πολύ μεγαλύτερα ύψη από αυτά που θα μπορούν να φτάσουν οι επόμενες γενιές.

Αλλά ένας ήρωας του αθλητισμού είναι πολλά περισσότερα από κάποια ρεκόρ. Ο Γιάννης έθεσε το παράδειγμα όταν στάθηκε σε αυτά που πιστεύει. Αφού οδήγησε τους Μπακς στα playoffs, αυτός και η ομάδα του διαμαρτυρήθηκαν για τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ στην πολιτεία τους με το να αρνηθούν να παίξουν, πυροδοτώντας κύμα απεργειών και αναβολών σε όλο το ΝΒΑ.

Κάποτε ρώτησα τον Γιάννη τι σημαίνει το όνομά του και μου είπε ότι σημαίνει "το στέμα έφτασε". Σίγουρα έφτασε.

sport24.gr

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα