Κλήρωση Europa Leage: Απόλλων Λεμεσού - ΟΦΗ και Κόλος Κοβαλκίβα - Άρης

Ο Απόλλων Λεμεσού θα είναι ο αντίπαλος του ΟΦΗ, στην πρώτη συμμετοχή του στο Europa League μετά από 20 χρόνια. Στην κλήρωση του β΄ προκριματικού γύρου που έγινε σήμερα στη Νιόν, οι Κρήτες «έπεσαν» με την κυπριακή ομάδα, την οποία θα φιλοξενήσουν στις 17 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης».

Στο μεταξύ, η παντελώς άγνωστη Κόλος Κοβαλίβκα από την Ουκρανία θα είναι η αντίπαλος του Άρη στον β΄ προκριματικό γύρο του Europa League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα στη Νιόν. Η αναμέτρηση θα είναι νοκ-άουτ και θα διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η Κόλος είναι μία ομάδα που ιδρύθηκε πριν από οκτώ χρόνια (2012) και εδρεύει στο Κοβαλίβκα, ένα χωριό 1.500 κατοίκων (!) στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου. Μέσα σε τρία χρόνια ανέβηκε στις επαγγελματικές κατηγορίες και το 2019 κέρδισε το εισιτήριο ανόδου στην Premier League της Ουκρανίας. Στην παρθενική συμμετοχή της στην πρώτη κατηγορία, η Κόλος κατετάγη 6η και στη συνέχεια, μέσω πλέι-οφ (όπου νίκησε διαδοχικά την Ντνίπρο και τη Μάριουπολ), εξασφάλισε θέση στο Europa League. Προπονητής της είναι από το 2014 ο 43χρονος Ρουσλάν Κοστίσιν και το ρόστερ της απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από Ουκρανούς ποδοσφαιριστές, με μόνες εξαιρέσεις τον Ισλανδό Άρνι Βίλγιαλμσον και τον Σενεγαλέζο Μαμαντού Ντανφά.

Στο νέο πρωτάθλημα Ουκρανίας, που άρχισε πριν δέκα ημέρες, η Κόλος ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την πρωταθλήτρια Σαχτάρ Ντόνετσκ με 3-1.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα