Στην Άρσεναλ το Σούπερ Καπ Αγγλίας! 5-4 τη Λίβερπουλ στα πέναλτι

Στην Άρσεναλ το Σούπερ Καπ Αγγλίας! 5-4 τη Λίβερπουλ στα πέναλτι

Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού του Community Shield (σ.σ Σούπερ Καπ Αγγλίας), καθώς μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, λύγισε τη Λίβερπουλ με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν 2020-21.

Το δεύτερο τρόπαιό της μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα πανηγύρισε η Άρσεναλ, η οποία μετά το κύπελλο Αγγλίας κατέκτησε σήμερα και το Community Shield (σ.σ Σούπερ Καπ Αγγλίας), νικώντας στο Γουέμπλεϊ τη Λίβερπουλ με 5-4 στα πέναλτι.

Είναι η 16η φορά που οι “κανονιέρηδες” κατακτούν τον τίτλο, μένοντας μόνοι δεύτεροι στη λίστα με τους πολυνίκες του θεσμού, όπου επικεφαλής είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 21 τρόπαια.

Ο κανονικός αγώνας ολοκληρώθηκε ισόπαλος 1-1, με τους κυπελλούχους να ανοίγουν το σκορ στο 12΄ με τον Ομπαμεγιάνγκ και τους πρωταθλητές “κόκκινους” να απαντούν στο 73΄ με τον Μιναμίνο, που μπήκε ως αλλαγή και πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Παράταση δεν προβλεπόταν κι έτσι το τρόπαιο κρίθηκε από την άσπρη βούλα, όπου οι Λονδρέζοι ήταν απόλυτα εύστοχοι (σκόραραν οι Νέλσον, Μέιτλαντ-Νάιλς, Σοάρες, Νταβίντ Λουίζ και Ομπαμεγιάνγκ).

Ο Γιούργκεν Κλοπ είδε τον νεαρό Μπρούστερ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Μαρτίνες κι έτσι οι εύστοχες εκτελέσεις των Σαλάχ, Φαμπίνιο, Μιναμίνο και Τζόουνς δεν έφτασαν στους πρωταθλητές. Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Τσιμίκας έμεινε στον πάγκο της Λίβερπουλ, ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν εκτός αποστολής της Άρσεναλ.

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα