Ετοιμος για πόλεμο ο Μέσι με την Μπαρτελόνα. Ετοιμάζεται για τη Σίτι

Ετοιμος για πόλεμο ο Μέσι με την Μπαρτελόνα. Ετοιμάζεται για τη Σίτι

Ετοιμος για πόλεμο με τον καταλανικό σύλλογο ο Αργεντινός σούπερ σταρ, ο οποίος μίλησε με τον Πεπ Γκουαρδιόλα και ετοιμάζεται για τη Σίτι

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε επίσημα γνωστή την πρόθεσή του για να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα και είναι έτοιμος για... πόλεμο! Ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν έχει μιλήσει ακόμα δημόσια, αλλά όπως αναφέρουν ρεπορτάζ στην Ισπανία δεν θα αργήσει να το κάνει. Θα αναφερθεί στους λόγους που τον οδηγούν στην έξοδο έπειτα από μια 20ετία. Κι ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, προσφέρθηκε να παραιτηθεί, αν αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μείνει στην ομάδα ο Μέσι, ο παίκτης δεν δίνει καμία σημασία στα λόγια του διοικητικού ηγέτη της Μπαρτσελόνα και είναι έτοιμος για μετωπική αν δεν λυθεί το συμβόλαιό του.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Αργεντινός εμφανίζεται, όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του, αποφασισμένος να αποχωρήσει ως ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα. Επίσης σημειώνεται ότι δεν πρόκειται να ακούσει άλλη πρόταση από αυτή της Μάντσεστερ Σίτι.

Επί της ουσίας ο Μέσι έχει αποφασίσει ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο πλευρό του Πεπ Γκουαρδιόλα.
Η λύση στα δικαστήρια

Όπως σημειώνεται στα σχετικά ρεπορτάζ, ο Μέσι δεν πρόκειται να κάνει καμία διαπραγμάτευση με τους «μπλαουγκράνα» και πιστεύει, μάλιστα, πως έχουν την ηθική υποχρέωση να τον αφήσουν ελεύθερο να φύγει ως αντάλλαγμα για όσα έχει προσφέρει στο κλαμπ. Προφανώς, ο σύλλογος έχει διαφορετική άποψη και θα συνεχίσει να υποστηρίζει πως ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο και δεν μπορεί να φύγει αν δεν καταβληθεί η ρήτρα των 700 εκατομμυρίων ευρώ! Πρόκειται για ένα θέμα που θα λυθεί στα ισπανικά δικαστήρια και για το οποίο δεν έχουν λόγο UEFA και FIFA.

Σημειώνεται ότι ο Μέσι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 αλλά υπάρχει ένας όρος που επιτρέπει στον Αργεντινό να μείνει ελεύθερος, εφόσον ενημερώσει το κλαμπ δέκα ημέρες μετά το τέλος της σεζόν. Στην προκειμένη περίπτωση η διαφωνία έγκειται στο γεγονός ότι η σεζόν 2019-20 ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες δεδομένου ότι υπό νορμάλ συνθήκες (δίχως κορονοϊό) η αγωνιστική περίοδος θα ολοκληρωνόταν στις 31 Μαΐου, άρα μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου ο Μέσι θα έπρεπε να έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του. Με την πανδημία όμως οι συνθήκες άλλαξαν και η σεζόν ολοκληρώθηκε τέλη Αυγούστου.

Ο Μέσι λοιπόν υποστηρίζει ότι ενήργησε εντός του δεκαημέρου μετά το φινάλε της σεζόν, ενώ η Μπαρτσελόνα θα «πατήσει» στο ότι ο Μέσι θα έπρεπε βάσει συμβολαίου, έχασε την προθεσμία.
Μέσι σε Γκουαρδιόλα: «Μόνο μαζί σου»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την αθλητική εκπομπή « El Chiringuito de Jugones» ο Μέσι επικοινώνησε με τον Γκουαρδιόλα. Χαρακτηριστικά αναφέρει το ρεπορτάζ: «Την περασμένη Τρίτη, ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε να φύγει από τη Μπαρτσελόνα. Η πρώτη του πρόθεση είναι η Μάντσεστερ Σίτι και τηλεφώνησε στον Πεπ Γκουαρδιόλα. Αυτή η κλήση έγινε. Ο Λιονέλ Μέσι είπε στον Γκουαρδιόλα: "Θέλω να κερδίσω τις δύο επόμενες Χρυσές Μπάλες και μπορώ να το κάνω μόνο μαζί σου"».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα