Δίκη Χάρι Μαγκουάιρ: Θα σας δώσω χρήματα, σας παρακαλώ αφήστε μας να φύγουμε

Δίκη Χάρι Μαγκουάιρ: Θα σας δώσω χρήματα, σας παρακαλώ αφήστε μας να φύγουμε

Ξεκίνησε τελικά και βρίσκεται σε εξέλιξη, η δίκη του Χάρι Μαγκουάιρ, για την πολύκροτη υπόθεση της προηγούμενης εβδομάδας που απασχόλησαε τη Μύκονο και όχι μόνο.

Παρά το αίτημα του Έλληνα δικηγόρου Αλέξη Αναγνωστάκη, που προσέλαβε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να εκπροσωπήσει τον παίκτη της, να αναβληθεί η δίκη, καθώς δεν είχε αρκετό χρόνο για να συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία και να προετοιμάσει καλύτερα την υπεράσπιση του Άγγλου ποδοσφαιριστή, το δικαστήριο της Σύρου αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά.

Στη διάρκεια της δίκης πρώτος κατέθεσε ο αστυνομικός που επενέβη στο περιστατικό που έγινε με πρωταγωνιστή τον Μαγκουάιρ λέγοντας ότι ο παίκτης υποσχέθηκε χρήματα για να αφήσει τον ίδιο και την παρέα του να φύγουν. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του δικαστηρίου, ο Μαγκουάιρ, όταν προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα, φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της αστυνομίας: «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι πολύ πλούσιος, μπορώ να σας προσφέρω χρήματα. Θα σας δώσω χρήματα, σας παρακαλώ αφήστε μας να φύγουμε».

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, σύμφωνα με το Sky News, ο δικηγόρος είπε ότι δύο Αλβανοί είχαν πλησιάσει την αδερφή του Μαγκουάιρ, Ντέζι, η οποία λιποθυμησε αμέσως μετά την ένεση που δέχτηκε με άγνωστη ουσία.

Στη συνέχεια, ο Μαγκουάιρ και η παρέα του, ζήτησαν να τη μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο, όμως αντ 'αυτού μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα.

Ο κ. Αναγνωστάκης ισχυρίστηκε, με βάση το Sky News, ότι ο Μαγκουάιρ χτυπήθηκε στο πόδι από αστυνομικούς που του είπαν: «Η καριέρα σου τελείωσε».

Νωρίτερα, ο κ. Αναγνωστάκης ανέφερε ότι η λίστα των κατηγοριών κατά του πελάτη του οριστικοποιήθηκε μόλις χθες, οπότε έλαβε ένα έντυπο αντίγραφο του φακέλου σήμερα το πρωί - μόλις δύο ώρες πριν από τη δίκη. Έτσι, δεν είχε καν χρόνο να συζητήσει σε βάθος για τις κατηγορίες αυτές με τον πελάτη του, πρόσθεσε.

Ο κ. Αναγνωστάκης ανέφερε ότι έχει στην κατοχή του ένα βίντεο έξω από το αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου, το οποίο είπε ότι δείχνει τους τρεις κατηγορούμενους τη νύχτα σε κατάσταση «ακραίας αγωνίας», την οποία χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να επαληθεύσει.

Τι κατέθεσαν αστυνομικοί

Ο αστυνομικός Νικόλαος Κολιος έδωσε στοιχεία για τη δίωξη και είπε στο δικαστήριο ότι δύο από τους κατηγορούμενους έτρεξαν να μπουν σε ένα φορτηγό, ωθώντας τους αξιωματικούς με τα χέρια και τα πόδια τους.

Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι έτρεξαν για να κάνουν ένα τηλεφώνημα, αλλά ο αστυνομικός απάντησε ότι δεν τους είδε να ενεργούν με αυτό τον τρόπο.

Επιπλέον, ακούστηκε στο δικαστήριο ότι ένας αστυνομικός έλαβε πρώτες βοήθειες, ενώ προσπαθούσε να συλλάβει τον Μαγκουάιρ, καθώς ο τελευταίος εκνευρίστηκε όταν συνειδητοποίησε πως του φορούν χειροπέδες.

Ο αστυνομικός που φόρεσε χειροπέδες στον Άγγλο διεθνή, είπε ότι ο ποδοσφαιριστής τον έσπρωξε βίαια, αναγκάζοντάς τον να πέσει προς τα πίσω και να χτυπήσει στην πλάτη του. Επίσης τραυματίστηκε στα πόδια και πήρε παυσίπονα για να αναρρώσει.

Ένας τρίτος αστυνομικός έδωσε παρόμοια περιγραφή των γεγονότων στο δικαστήριο.

Ο Μαγκουάιρ δεν παρευρέθηκε στη δίκη και έχει ήδη δηλώσει ότι δεν είναι ένοχος για κατηγορίες επιβαρυντικής επίθεσης και απόπειρας δωροδοκίας αστυνομικού.

Ο Άγγλος αμυντικός πέρασε δύο νύχτες κρατούμενος την περασμένη εβδομάδα αφού συνελήφθη κατά τη διάρκεια διακοπών με την οικογένεια και τους φίλους του στη Μύκονο.

Ο 27χρονος συνελήφθη μαζί με δύο άλλους Βρετανούς, μετά από φερόμενη φιλονικία. Η αστυνομία είπε ότι υπήρξε διαμάχη και ανταλλαγή λέξεων με έναν αστυνομικό που προσπάθησε να διαλύσει τον καβγά.

Η μνηστή του Μαγκουάιρ, Φερν Χόκινς, με την οποία έχουν αποκτήσει δυο κόρες, δημοσίευσε μια φωτογραφία του ζευγαριού στη Μύκονο στη σελίδα της στο Instagram την Πέμπτη το βράδυ, ενώ ο άσος της Γιουνάιτεντ ξόδεψε χρόνο στη νησί των Ανέμων μαζί με τους δυο συμπαίκτες του στην ομάδα, Μάρκους Ράσφορντ και Μπράντον Ουίλιαμς.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα