Οι αλλαγές της UEFA για το Champions και το Europa League λόγω κορονοϊού

Οι αλλαγές της UEFA για το Champions και το Europa League λόγω κορονοϊού

Μία σειρά αλλαγών, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η UEFA, ενόψει της νέας χρονιάς, σε Champions και Europa League, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ομαλή διεξαγωγή των συγκεκριμένων διοργανώσεων, εν μέσω πανδημίας.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της γαλλικής Equipe, η UEFA το προσεχές διάστημα, ετοιμάζεται να παρουσιάσει μερικούς νέους κανονισμούς που θα αφορούν το Champions και το Europa League.

Αν κάποια ομάδα, εμφανίσει κρούσματα κορωνοϊού, αλλά διαθέτει 13 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και είναι δηλωμένοι στη λίστα, τότε θα πρέπει να δώσει κανονικά την αναμέτρηση. Αν βέβαια, δεν μπορεί να αγωνιστεί, τότε θα χάνει το ματς στα χαρτιά με 3-0.

Οσον αφορά τους διαιτητές ενός αγώνα, αν κάποιος από αυτούς βρεθεί θετικός στον Covid-19, τότε θα πρέπει ο αντικαταστάτης του να έχει εθνικότητα ίδια με μία εκ των δύο ομάδων.

Το μεγάλο μπέρδεμα όμως έχει να κάνει με τις αλλαγές στους κανονισμούς σχετικά με την έδρα. Αν υπάρχει ζήτημα, η γηπεδούχος ομάδα έχει υποχρέωση να βρει άλλο γήπεδο, ενώ αν η φιλοξενούμενη ομάδα λόγω της πανδημίας δεν μπορέσει να ταξιδέψει, τότε και πάλι ο γηπεδούχος είναι υποχρεωμένος να βρει έδρα που θα εξυπηρετεί τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

 

ΠΗΓΗ: filathlos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα