Αναβάλλεται ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Αναβάλλεται ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ καλείται να αποφασίσει για τον ορισμό νέας ημερομηνίας για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, Ολυμπιακός ΑΕΚ, που είχε οριστεί για τις 26 Ιουλίου.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ αποφάσισε πριν από λίγο την οριστική αναβολή του τελικού, μετά την σχετική εισήγηση από την επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Πλέον, το ζήτημα του ορισμού της νέας ημερομηνίας του τελικού περνάει στα χέρια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία θ’ αποφασίσει την επόμενη Δευτέρα το πού και πότε θα διεξαχθεί το παιχνίδι. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η Κυριακή 30 Αυγούστου είναι αυτή την στιγμή η πιθανότερη μέρα για να γίνει ο αγώνας. 

Αν πράγματι επιλεγεί η 30/8, τότε το ματς θα διεξαχθεί με τα υπάρχοντα ρόστερ των δύο ομάδων, μιας και οι μεταγραφές έχουν δικαίωμα συμμετοχής από την 1η Σεπτεμβρίου. Φυσικά, εξυπακούεται πως σε περίπτωση που αποχωρήσει ή πάρει μεταγραφεί κάποιος παίκτης από Ολυμπιακό ή ΑΕΚ δε θ’ αγωνιστεί στον τελικό.

Νέα επιστολή απέστειλε ο Ολυμπιακός στην ΕΠΟ με την οποία ζητάει να γίνει ο τελικός Κυπέλλου την ερχόμενη Κυριακή (26/7) στο ΟΑΚΑ, αλλιώς θα κινηθεί νομικά. Νωρίτερα, η Ελληνική Αστυνομία έβαλε… φρένο στην απόφαση της ΕΠΟ να γίνει ο τελικός στη Ριζούπολη, ενώ λίγο αργότερα διέρρευσε από την ομοσπονδία ότι σχεδιάζει να μετατεθεί ο αγώνας για τις 30 Αυγούστου.

Η επιστολή του Ολυμπιακού:

«Αναφερόμαστε εκ νέου στο περιεχόμενο της από 19.07.2020 επιστολής μας αναφορικά με τον τόπο διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, το περιεχόμενο της οποίας παραμένει χωρίς απάντηση.

Δεδομένου ότι απομένουν μόλις έξι (6) ημέρες για τη διεξαγωγή του Τελικού σας καλούμε ως Ομοσπονδία να ανταποκριθείτε στον θεσμικό σας ρόλο και με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί να λάβετε μια απόφαση με γνώμονα τη διασφάλιση του κύρους της διοργάνωσης και τη διεξαγωγή του κορυφαίου αγώνα που διοργανώνει η ΕΠΟ με όρους που διασφαλίζουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια .

Άλλως και αν παρά τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί καθώς και την από μέρους μας συναίνεση για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου στην έδρα της έτερης διαγωνιζόμενης ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ, ήτοι στο ΟΑΚΑ, δεν ορίσετε την εν λόγω αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ την Κυριακή 26.07.2020, σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός μας για τις ως άνω πράξεις και παραλείψεις σας».

Ολυμπιακός προς ΕΠΟ: «Έχετε μετατρέψει τον τελικό Κυπέλλου σε επιθεώρηση»

Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Ολυμπιακού προς την ΕΠΟ, με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν να μην αλλάξει η ημερομηνία του τελικού με την ΑΕΚ, οι πρωταθλητές της Super League εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καλούν την Ομοσπονδία να πάρει άμεσα θέση για τα όσα συμβαίνουν ενόψει του τελικού Κυπέλλου, χαρακτηρίζοντας την «άπραγη» κι ότι θα πρέπει να «σταματήσει να ροκανίζει το χρόνο”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον τελικό του Κυπέλλου:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε μια ύστατη προσπάθεια να σταματήσει ο περαιτέρω εξευτελισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου πρότεινε να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου στην έδρα της ΑΕΚ, δηλαδή στο ΟΑΚΑ προτάσσοντας πάνω από όλα την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Παρότι ο τελικός διεξάγεται σε μόλις 6 μέρες και ενώ η ως άνω συναίνεσή μας για το ΟΑΚΑ έχει επίσημα κοινοποιηθεί στην ΕΠΟ ήδη από χθες αλλά και εκ νέου σήμερα με νέα επιστολή, η Ομοσπονδία δεν ορίζει τον τελικό στην έδρα της ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ και δεν απαντά καν στις επιστολές μας, παραμένοντας παντελώς άπραγη.

Σταματήστε να ροκανίζετε τον χρόνο, με την ελπίδα είτε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί χρονικά κοντά στον αγώνα της ομάδας μας με την Wolves, είτε με βάση τα πρόσφατα απίθανα σενάρια να μετατεθεί για τον Σεπτέμβρη ή τα Χριστούγεννα!

Σοβαρευτείτε έστω για λίγα 24ωρα ώστε να διεξαχθεί υπό στοιχειωδώς αξιοπρεπείς συνθήκες ο τελικός ενός ιστορικού θεσμού, τον οποίο έχετε μετατρέψει σε επιθεώρηση».

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα