Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0, με τους ερυθρόλευκους να παραμένουν αήττητοι

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0, με τους ερυθρόλευκους να παραμένουν αήττητοι

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ντέρμπι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0, με τους ερυθρόλευκους να παραμένουν αήττητοι.

Οι πράσινοι μπήκαν πιο ορεξάτοι και συγκεντρωμένοι στο ματς, με αποτέλεσμα να απειλήσουν στο 2' με το σουτ του Μπουζούκη και να χάσουν πολύ καλή ευκαιρία στο 11' με τον Μακέντα, ο οποίος βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά πλάσαρε άουτ. Με πίεση ψηλά, οι γηπεδούχοι δυσκόλευαν τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι πάντως μετά το 20'-25' άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε κατοχή αλλά δεν είχε καλές φάσεις, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 29' που μπλόκαρε ο Διούδης. Δεν ήταν δύσκολη φάση για τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα έκανε τη διαφορά τελικά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου...

Σε μια φάση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, ο διαιτητής Κομίνης έδωσε αρχικά φάουλ για μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά και μέσω VAR το έκανε πέναλτι, αν και δε φάνηκε να υπάρχει παράβαση. Μικρό το κακό, όμως, από τη στιγμή που η εκτέλεση του Γάλλου δεν ήταν καλή και ο Διούδης απέκρουσε, διατηρώντας το 0-0.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο αλλαγές, θέλοντας να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει καλύτερα σε σχέση με το πρώτο. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι ήταν και πειστικός... Έτσι, ο Παναθηναϊκός -ο οποίος εξέφρασε στο ημίχρονο παράπονα για τη διαιτησία μέσω ανακοίνωσης- δεν ένιωθε κάποια απειλή και στο 61' είχε καλή στιγμή με το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη που έφυγε λίγο άουτ.

Τρία λεπτά μετά είχαν τη δική τους φάση και οι ερυθρόλευκοι με τον Ελ Αραμπί και το ντέρμπι συνεχίστηκε με τους Πειραιώτες να κάνουν αλλαγές, εκμεταλλευόμενοι το βάθος στον πάγκο τους σε σχέση με τον αντίπαλο, ψάχνοντας τη λύση.

Δεν τη βρήκαν, είναι η αλήθεια, αλλά μάλλον δεν τους ενόχλησε και πολύ, αφού διατήρησαν το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι οι πράσινοι το πάλεψαν όσο μπορούσαν ως το τέλος για το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Θεοχάρης, Χατζηγιοβάνης (67' Κολοβός), Μπουζούκης (75' Σερπέζης), Κουρμπέλης, Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος (57' Καμπετσής), Μακέντα (76' Περέα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Γκασπάρ, Μπα (46' Σισέ), Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (46' Χασάν), Καμαρά, Βαλμπουενά (64' Μασούρας), Φορτούνης (65' Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα