Champions League: Σε καραντίνα η Λισσαβώνα, έντονη ανησυχία για το Final-8

Champions League: Σε καραντίνα η Λισσαβώνα, έντονη ανησυχία για το Final-8

Η UEFA μπορεί να βρήκε τρόπο να ολοκληρωθεί το φετινό Champions League, μέσω της διοργάνωσης ενός Final-8 στη Λισσαβώνα, αλλά το νέο πλήγμα του κορονοϊού στην πορτογαλική πρωτεύουσα προκάλεσε lockdown και ανησυχίες στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η UEFA ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Final-8 στο Champions League (με μονούς προημιτελικούς και ημιτελικούς) στην Λισσαβώνα, αλλά στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας έχει σημάνει συναγερμός από την αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού και βρίσκεται σε μερικό lockdown για τρίτη σερί ημέρα.

Συγκεκριμένα η πορτογαλική κυβέρνηση έχει επιβάλλει καραντίνα στους 19 από τους 24 δήμους της πρωτεύουσας, αφού σύμφωνα με την “El Pais”, από τα 311 νέα κρούσματα που καταγράφτηκαν την Τετάρτη 24 Ιουνίου, το 77% προέρχονταν από την Λισαβόνα, όπως και οι τέσσερις από τους έξι συνολικά θανάτους.

Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει φυσικά έντονη ανησυχία και στα γραφεία της UEFA που παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας στην Πορτογαλία, με τον πρόεδρο της χώρας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, να διαβεβαιώνει πάντως ότι η κατάσταση στην χώρα της ιβηρικής είναι υπό έλεγχο:

“Οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν υπάρχει έλλειψη ελέγχου. Θα είναι, αν υπάρξει υπερδιπλασιασμός του αριθμού των κρουσμάτων που πιέζει τον αριθμό αυτών που εισήχθησαν σε ΜΕΘ”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως το Final-8 φετινού Champions League είναι προγραμματισμένοι για το διάστημα μεταξύ 12-23 Αυγούστου, με την UEFA ωστόσο να είναι υποχρεωμένη πλέον να εκπονήσει εναλλακτικό πλάνο έκτακτής ανάγκης όπως φαίνεται.

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα