Έως την Τετάρτη η ανακοίνωση της επανεκκίνησης της Super League

Έως την Τετάρτη η ανακοίνωση της επανεκκίνησης της Super League

Έως την προσεχή Τρίτη (26/05) ή το αργότερο την Τετάρτη (27/05), θα ανακοινωθεί κι επίσημα από τη Super League η «επανεκκίνηση» του ελληνικού πρωταθλήματος, με τη διεξαγωγή των πλέι-οφ και πλέι-άουτ.

Αυτό που επί της ουσίας απομένει για να δοθεί και τυπικά το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση, είναι η έγκριση του πρωτοκόλλου υγιεινής κι ασφάλειας (και) για τους αγώνες (μετά από τα αντίστοιχα που είχαν εκδοθεί για τις προπονήσεις, ατομικές και ομαδικές). 

Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή του Υφυπουργείου Αθλητισμού έχει ζητήσει από τη Λίγκα να της περάσει τις τελικές προτάσεις της, έως την Τρίτη (26/05), όμως αυτό θα γίνει είτε σήμερα (Παρασκευή 22/05), είτε τη Δευτέρα (25/05), αφού απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το εν λόγω πρωτόκολλο των αγώνων. Και στη Λίγκα θέλουν να μην χάνουν πλέον ούτε... μέρα.

Σε αυτό το πρωτόκολλο θα καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια τα μέτρα που θα λαμβάνονται, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη των αγώνων για την προφύλαξη και την προστασία από τη διασπορά του ιού COVID-19, όπως επίσης και ο αριθμός των ατόμων που θα έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εντός των γηπέδων (παίκτες, προπονητικά τιμ, στελέχη Super League κι ομάδων, διαιτητές - παρατηρητές, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία κλπ.). 

Επ’ αυτού μάλιστα θα γίνει s;hmera (22/05) και τηλεδιάσκεψη της Λίγκας με όλους τους υπεύθυνους των γραφείων Τύπου των ομάδων της Super League, προκειμένου να δοθούν αντίστοιχες κατευθυντήριες γραμμές.

Στα επόμενα 24ωρα θα οριστεί και η ημερομηνία πραγματοποίησης της επόμενης τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ. της Super League, στο οποίο θα γίνει και η (ηλεκτρονική) κλήρωση, του προγράμματος των πλέι-άουτ.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα