Αυγενάκης: Ενδιαφέρουσα η πρόταση για παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής (18/05) τηλεδιάσκεψης της Super League, αποφασίστηκε το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας στην Ελλάδα να συνεχιστεί από το διήμερο 6-7 Ιουνίου, με στόχο την ολοκλήρωση της σεζόν, η οποία έχει μπει στον «πάγο» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό που μένει, είναι το «ΟΚ» της Πολιτείας, το οποίο πρέπει να θεωρείται αρκετά πιθανό, όπως ξεκαθάρισε ο Λευτέρης Αυγενάκης μέσω ραδιοφωνικής του τοποθέτησης. «Τον πρώτο λόγο τον έχουν τα στελέχη της Υγειονομικής Επιτροπής του υπουργείου Αθλητισμού και οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας. Όλα φαίνεται ότι εξελίσσονται κατά γράμμα», σχολίασε, εστιάζοντας και στα ειδικά πρωτόκολλα που έχουν εκπονηθεί ανά άθλημα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα πρόταση» αυτή για παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων, για να τονίσει πως «αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε από την επόμενη σεζόν, από το Σεπτέμβριο, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχουμε πισωγυρίσματα».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο υιοθέτησης του γερμανικού πρωτοκόλλου για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Θέμα 104,6» ότι «δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο». Ο ίδιος παραδέχτηκε πως «καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλα κράτη, όπως στη Γερμανία, τα ενσωματώνουμε στο δικό μας πρόγραμμα. Δεν υπάρχει το τέλειο, το ιδανικό και εκείνοι παλεύουν απέναντι στον αόρατο εχθρό και εμείς το ίδιο κάνουμε».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τη μετάθεση της ημερομηνίας εκλογών της ΕΠΟ, είπε: «Προκαλούν σε κάποιους αντιδράσεις, ναι το βλέπω, αλλά μας ενδιαφέρει να είμαστε απόλυτα εναρμονισμένοι με τους κανόνες που οι UEFA και FIFA έχουν θέσει. Λόγω του κορονοϊού δεν ήταν έτοιμες οι UEFA και FIFA να καταθέσουν τον οδικό χάρτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα η απόφαση κεντρικά, κυβερνητικά είναι οι εκλογές των ομοσπονδιών, ολυμπιακών και μη, να γίνουν το φθινόπωρο».

Επιπλέον, «από σήμερα ανοίγουμε την πλατφόρμα, που το κάθε ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο μπορεί να εγγραφεί απευθείας», γνωστοποίησε ο υφυπουργός, ο οποίος επισήμανε ότι πρόκειται για την «πρώτη καταγραφή του κάθε ερασιτεχνικού σωματείου σε όλα τα αθλήματα πανελλαδικά».

«Αυτό το μητρώο θα είναι προσβάσιμο προς όλους» τόνισε ο κ. Αυγενάκης και εξήγησε πως θα πρόκειται για την πρώτη πλήρη αποτύπωση, καθώς το “υβριδικό” μητρώο που υπήρχε μέχρι πρότινος, καταστράφηκε από την κυβερνοεπίθεση στο υπουργείο στα τέλη του χρόνου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα