Αυτά θα γίνουν στον Παναθηναϊκό – Δεν θέλει το πρωτάθλημα – Μένει ο Καλάθης

Αυτά θα γίνουν στον Παναθηναϊκό – Δεν θέλει το πρωτάθλημα – Μένει ο Καλάθης

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Την άποψη ότι ο Νικ Καλάθης κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει κανονικά στον Παναθηναϊκό, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog ο Ντίνος Καλαμπάκος.

Ο πεπειραμένος τεχνικός αναφέρθηκε στο θέμα των συμβολαίων στους Πράσινους, αλλά και στο ενδεχόμενο επιστροφής τού Κώστα Σλούκα στο Λιμάνι.

Αυτά και άλλα πολλά στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ν. Καλαμπάκου στο sportdog. 

"Για αυτό δεν θέλει να αρχίσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟ - Αυτό θα γίνει με τον κόουτς"

"Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα όπως όλες οι μεγάλες στην Ευρωλίγκα που ψάχνονται για να δουν τι θα κάνουν με τα οικονομικά τους. Τώρα αν η διοίκηση θέλει να μειώσει το 35% στα συμβόλαια, με βάση το πόσο έχουν αγωνιστεί οι παίκτες δηλαδή, ενώ οι παίκτες δέχονται μείωση μέχρι 20% είναι δικό τους θέμα. Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα, για να μην πάρει τον τίτλο δηλαδή, καθώς έτσι θα γλιτώσει τα μπόνους στα συμβόλαια. Αλλά θεωρώ ότι με καλή πίστη και λογική από όλους, θα βρεθεί λύση. Όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά σε όλες τις ομάδες. Κάθε ομάδα με τις αντοχές της, τους χορηγούς της κ.λπ.", σχολίασε αρχικά στο sportdog ο πεπειραμένος τεχνικός.

Στο θέμα του προπονητή στον Παναθηναϊκό τι βλέπετε;

"Δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι μέχρι να βρεθεί πώς και πότε θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα. Τι θα πουν οι γιατροί, ποιες θα είναι οι παράμετροι. Γιατί είναι διαφορετικό να πουν ότι θα αρχίσει το Οκτώβρη κεκλεισμένων, διαφορετικό να πουν ότι θα κάθεται θεατής δύο μέτρα μακριά ο ένας από τον άλλον κ.λπ. Τα έσοδα κάθε ομάδας στο μπάσκετ, έχουν σχέση με τα εισιτήρια. Αν είναι κεκλεισμένων έστω στην αρχή το πρωτάθλημα, ποιος θα πάει να πάρει διαρκείας; Μέχρι να ξεκαθαρίσουν αυτά, νομίζω ότι δεν θα αλλάξουν πολλά στον Παναθηναϊκό".

"Δεν θα υπάρξει θέμα με Καλάθη - Καλαθομηχανή ο Φριντέτ"

Το θέμα με την παραμονή του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό πώς το σχολιάζετε;

"Είναι παιδί που κινεί τις διαδικασίες στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορεί να είναι κανένας δυσαρεστημένος σε αυτή τη σχέση, ούτε ο Παναθηναϊκός από τον Καλάθη αλλά ούτε και ο Καλάθης από τον Παναθηναϊκό. Βέβαια ο αθλητής είναι επαγγελματίας και η ομάδα επιχείρηση, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν θα χωρίσουν οι δρόμοι τους. Αλλά θεωρώ ότι μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα και με την αναγνώριση που έχει, δεν θα υπάρξει θέμα με την παραμονή του".

Στην περίπτωση του Φριντέτ τα δεδομένα για τη παραμονή του, όσο και για τη σχέση του με την ομάδα, είναι διαφορετικά.

"Κάθε ομάδα θα βάλει στη ζυγαριά τα συν και τα πλην κάθε παίκτη. Ο Φριντέτ είναι καλαθομηχανή, αλλά το σημαντικό είναι το πώς θέλει να στήσει ο προπονητής κάθε ομάδα. Πόσο απαραίτητος είναι σε έναν προπονητή ένας παίκτης με τα στοιχεία του Φριντέτ. Είναι δεδομένο, πάντως, ότι τώρα με τον κορωνοϊό θα πέσουν πολλά συμβόλαια".

"Να μείνουν στην άκρη οι βλακείες - Εκτίμηση σε Μπαρτζώκα - Αντι-Μιλουτίνοφ από..."

Η άποψή σας για τον Σλούκα και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Ολυμπιακό;

"Οι καλοί παίκτες χωράνε σε όλες τις ομάδες. Υπάρχει αλληλοσεβασμός ανάμεσα στην ομάδα και τον παίκτη, τότε που ήθελε να γίνει πρωταγωνιστής τον άφησαν να φύγει. Ο Ολυμπιακός θα ξαναγίνει ισχυρός αν προχωρήσει μια τέτοια μεταγραφή. Αλλά θα πρέπει να ενδιαφερθεί για να ανέβει ξανά στην πρώτη κατηγορία. Να μείνουν στην άκρη οι βλακείες των δύο μεγάλων και να κοιτάξουν να βοηθήσουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί με την παρουσία και των δύο στην Α1, κερδίζει το ελληνικό πρωτάθλημα".

Πλην του Σλούκα ακούγεται και το όνομα του Ντιλέινι για επιστροφή αλλά και εκείνο του Γκος. 

"Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Μπαρτζώκα, ξέρει να βρίσκει καλούς ξένους και ξέρει πώς να εντάξει τους παίκτες στην ομάδα. Δεν θα μου κάνει εντύπωση να μην έρθει κανείς στο τέλος ή ακόμα και να έρθουν και οι δύο. Ο Μπαρτζώκας ξέρει τι κάνει, ψάχνεται, είναι πολύ καλός σε όλα".

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τον αντι-Μιλουτίνοφ που χρειάζεται να βρει ο Ολυμπιακός. 

"Θα βρει λύση με έναν Αμερικανό. Δεν χάθηκαν οι καλοί παίκτες. Το ζήτημα είναι ότι αν ήθελε να φύγει για την Αμερική, θα ήμουν θετικός. Να φύγει για το καλύτερο πρωτάθλημα, να διεκδικήσει έναν όνειρο, το καταλαβαίνω. Να φύγει για να πάει σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα όμως; Βέβαια αν του δώσει κάποιος ένα καράβι λεφτά και άλλο όραμα, επαγγελματίας είναι".

sportdog.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα