Κορονοϊός: Επιστροφή στα γήπεδα και στις προπονήσεις. Το πρόγραμμα

Κορονοϊός: Επιστροφή στα γήπεδα και στις προπονήσεις. Το πρόγραμμα

Ξεκινάει ξανά η αθλητική δραστηριότητα, η οποία ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, με της ομάδες της Superleague να ξεκινούν προπονήσεις από τις 5 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, οι προπονήσεις των ομάδων θα γίνονται αυστηρά σε ομάδες των 6-8 αθλητών, με την τήρηση όλων των υγιεινομικών κανόνων, με στόχο την βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, της ενδυνάμωσης τους και της τεχνικής τους κατάρτισης. Μόνο οι ποδοσφαιριστές επιτρέπεται να μην φορούν μάσκες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποχρεωτικά θα φορούν μάσκα, ενώ θα τηρείται η απόσταση των 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο. Ο κ. Αυγενάκης διευκρίνισε, ότι η έναρξη του πρωταθλήματος της Superleague, όπως και των άλλων ομαδικών αθλημάτων εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα λάβουν οι διοργανώτριες αρχές.

Ο Αυγενάκης βρίσκεται στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από την πλευρά της κυβέρνησης, όπου και ανακοινώνεται η άρση των σκληρών μέτρων που έφερε ο κορονοϊός, με τον ίδιο να ενημερώνει για τις εξελίξεις στον τομέα του αθλητισμού, τόσο του ερασιτεχνικού, όσο και του επαγγελματικού.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε τα εξής: Συγκινητική είναι η στάση της αθλητικής οικογένειας, η οποία και εξέπεμψε αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο. Μεγάλα ονόματα του αθλητισμού προσφέρουν σε δημοπρασίες αντικείμενα για να ενισχύουν το υπουργείου Υγείας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουμε τη “μάχη” χωρίς εφησυχασμό. Συστήσαμε υγειονομική επιτροπή για την επανεκκίνηση του αθλητισμού. Ανακοινώνουμε τα πρωτόκολλα για τον αθλητισμό: Μία είσοδος, έλεγχος μέσω ερωτηματολογίού, μάσκες, φορούμε τα δικά μας αθλητικά είδη, τα οποία και πλένουμε στο σπίτι. Ενημερώνει άμεσα για πυρετό και κόπωση. Απολυμαίνονται όλα τα όργανα ανά αθλητή. Χρησιμοποιούμε δικά μας νερά. Παραμένουν κλειστά τα γυμναστήρια.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν από 4 Μαΐου έως και τα μέσα Μαΐου, οπότε και θα επανέλθουμε. Επιτρέπεται η προπόνηση των Αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επιτρέπονται και πάλι οι αγώνες σε τένις, γκολφ, Ποδηλασία δρόμου, Ιππασία, Σκοποβολή, Τοξοβολία, Μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε τη μάχη χωρίς εφησυχασμό- Συστήσαμε υγειονομική επιτροπή αθλητισμού

Βασικές αρχες υγειονομικών πρωτοκόλλων: Κατάλογος για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση- ΜΙΑ είσοδος, δεν κάνουμε χειραψίες , εναγκαλισμούς, χρησιμοποιούμε τα δικά μας αθλητικά είδη, ενημερώνουμε σε περίπτωση που έχουμε συμπτώματα, προτιμούμε τη μετακίνηση με δικό μας μεσο, αποφεύγουμε τις τουαλέτες, αν τα ρούχα προπόνησης απολυμαίνονται από την ομάδα τα αφήνουμε σε μια σακούλα
Απο 4 Μαιου- ατομικές προπονήσεις στους αθλητές που έχουν ήδη προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση

Από 5 Μαϊου- προπόνηση ποδοσφαιρικών ομαδων σε ολιγομελή τμήματα (6-8 άτομα), επαναφορά φυσικής κατάστασης, ενδυνάμωση και προσωπικής τεχνικής, μονο σε ανοιχτά γήπεδα, κεκλεισμένων των θυρών

Δεν θα επιτραπεί η λειτουργία των υπαίθριων γυμναστηρίων σε δήμους και πλατείες

Για πρώτη φορά η αθλητική οικογένεια ενωμένη εξέπεμψε μηνύματα αλληλεγγύης προς όλη την κοινωνία- άσκηση στο σπίτι-σωστη διατροφή- εθελοντική αιμοδοσία

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα