Σκέψεις να συνεχιστεί το ΝΒΑ στη Disney World

Σκέψεις να συνεχιστεί το ΝΒΑ στη Disney World

Το NBA εξετάζει το Walt Disney World Resort κοντά στο Ορλάντο της Φλόριντα, ως πιθανό χώρο  για να γίνουν τα παιχνίδια  εάν η σεζόν 2019-20 συνεχίσει και έχει πάρει ακόμη το ΟΚ από τη Disney, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα στις ΗΠΑ . 
 Αυτό συνέβη  μερικές ώρες αφότου ανοσολόγος, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιµωδών Νοσηµάτων που ηγείται της οµάδας του Λευκού Οίκου για την αντιµετώπιση της πανδηµίας του κορονοϊού , Άνθονι Φάουσι, είπε στους New York Times ορισμένα  πρωταθλήματα μπορεί να χρειαστεί να  ακυρώσουν τις σεζόν τους  λόγω της πανδημίας COVID-19.
 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο επίτροπος του NBA, Άνταμ Σίλβερ  είχε μια τηλεδιάσκεψη με τους 30 γενικούς διευθυντές του πρωταθλήματος και έναν γιατρό και συζήτησε σχετικά με την πιθανή θεραπεία για το COVID-19 και μια δοκιμή εμβολίων στην Αγγλία. Όπως αναφέρθηκε το πειραματικό φάρμακο remdesivir έδειξε θετικά αποτελέσματα με ασθενείς με COVID-19 σε πρόσφατη μελέτη και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Αγγλία την Τρίτη ανακοίνωσε ότι ένα εμβόλιο εμπόδισε έξι πιθήκους να μολυνθούν με  COVID-19 σε εργαστήριο στη Μοντάνα.

 Το NBA ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σύντομα θα αποκαλύψει αλλαγές κανόνων που θα επιτρέψουν στις ομάδες να ανοίξουν τις εγκαταστάσεις τους ώστε οι παίκτες να συμμετέχουν σε θεραπεία και περιορισμένες προπονήσεις, αρκεί η πόλη στην οποία βρίσκεται η εγκατάσταση να το επιτρέπει.  Δεν υπάρχει όμως  καθορισμένη ημερομηνία για το πότε μπορούν να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις, αν και «το ΝΒΑ  ενημέρωσε τις ομάδες ότι στοχεύει όχι νωρίτερα από την Παρασκευή, 8 Μαΐου, ως ημερομηνία έναρξης για τους νέους κανόνες και ότι μπορεί να ωθήσει αυτό το χρονικό διάστημα πίσω εάν οι εξελίξεις απαιτούν».
 

Το NBA ανέστειλε τη δράση του  στις 11 Μαρτίου, αφού ο Γάλλος των Γιούτα Τζαζ, Ριύντι Γκομπέρ  βρέθηκε  θετικός στον κοροναϊό. Μια εβδομάδα αργότερα, το πρωτάθλημα έδωσε οδηγίες στις ομάδες να κλείσουν τις εγκαταστάσεις προπόνησης. Το αν θα συνεχιστεί η σεζόν 2019-20 παραμένει άγνωστο.

 Ο Φάουσι είπε στους New York Times: «Θα ήθελα να μπορώ να επιστρέψω όλα τα αθλήματα. Αλλά ως αξιωματούχος υγείας και γιατρός και επιστήμονας, πρέπει να πω, τώρα, όταν κοιτάζετε τη χώρα, δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για αυτό...Η ασφάλεια, για τους παίκτες και για τους οπαδούς, ξεπερνά τα πάντα. Εάν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια, τότε δυστυχώς θα πρέπει ίσως χρειαστεί να διακοπεί οριστικά η σεζόν αυτή τη σεζόν».
 Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του NBA έχουν συζητήσει επίσης την ιδέα των ομάδων που προσπαθούν να γίνουν όλα τα παιχνίδια σε μια κεντρική τοποθεσία, με το Λας Βέγκας και τις Μπαχάμες να έχουν μεταφερθεί ως πιθανοί χώροι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα