"Καταδιώκουν" Παναθηναϊκό, Κίμκι και Φενέρ, εκτός τετράδας η Μακάμπι, νίκες με ανατροπή για Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα

"Καταδιώκουν" Παναθηναϊκό, Κίμκι και Φενέρ, εκτός τετράδας η Μακάμπι, νίκες με ανατροπή για Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα

Επιστροφή στις νίκες για την Κίμκι, η οποία με την αποψινή επιτυχία της μπήκε και αυτή δυνατά στο «κυνήγι» του Παναθηναϊκού και της έκτης θέσης (14-14) που έχουν οι «πράσινοι» στην κατάταξη της Euroleague. Ο Αλεξέι Σβεντ και η... παρέα του επικράτησαν με 82-68 της Φενερμπαχτσέ στη Ρωσία, για την 28η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας 13-15 το ρεκόρ της ομάδας και «πιάνοντας» τους Τούρκους στη βαθμολογία. Ωστόσο, με το +14 οι γηπεδούχοι κάλυψαν τη διαφορά της ήττας τους στον πρώτο γύρο (89-76) και πλέον έχουν τον πρώτο λόγο και σε ισοβαθμία. 

Η άμυνα έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση, με την Κίμκι να κρατά τη Φενέρ κάτω από τους 20 πόντους σε τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο, τη στιγμή που Σβεντ (23π.) και Γερμέμπκο (15π.) εκτελούσαν τους αντιπάλους στην επίθεση. 

Στο Βελιγράδι, ο Ερυθρός Αστέρας εξαργύρωσε την ευστοχία του από τα 6.75 (13-23 τρίποντα), πατώντας... γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και ισοπεδώνοντας την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 92-76. Πλέον η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία είδε το σερί των πέντε νικών να σταματά απότομα, υποχώρησε στην πέμπτη θέση, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία (19-9) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που πάτησε στην τέταρτη θέση (σ.σ. δίνει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ). 

Κορυφαίοι των νικητών, οι οποίοι πανηγύρισαν την 11η νίκη τους, οι Κέβιν Πάντερ (22π., 4-6τρ.) και Μπίλι Μπάρον (22π., 57τρ.). 

Με αντεπίθεση διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 25-13), η Μπασκόνια δεν επέτρεψε στην Άλμπα Βερολίνου να περάσει νικηφόρα από τη χώρα των Βάσκων και με τεράστια ανατροπή, πήρε το θετικό αποτέλεσμα με 73-72. Ήρωας της ομάδας του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο Ματ Τζάνινγκ, ο οποίος στα 2΄΄ για τη λήξη ευστόχησε από τα 6.75, γράφοντας το τελικό σκορ, ενώ ο Τορνικέ Σενγέλια είχε κάνει την... προεργασία με 24 πόντους. Με την αποψινή επιτυχία οι Βάσκοι βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 12-16 και στήνουν και αυτοί... καρτέρι (σ.σ. μαζί με Ζαλγκίρις, Βαλένθια, Ολυμπιακό και Αρμάνι) για την οκτάδα. Στον αντίποδα οι Γερμανοί με ρεκόρ 9-19 δεν έχουν δικαίωμα στο όνειρο. 

Τέλος, η Μπαρτσελόνα έπαιξε με τα... νεύρα του κοινού της για 30 λεπτά (σ.σ. βρέθηκε ακόμη και στο -17), αλλά με το εκκωφαντικό επιμέρους σκορ 26-12 στον... επίλογο του αγώνα, έφτασε στη νίκη με 83-80, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, δίνοντας συνέχεια στη συγκατοίκηση με τη Ρεάλ Μαδρίτη στη δεύτερη θέση (σ.σ. υστερούν στην ισοβαθμία οι «μπλαουγκράνα»). Κορυφαίος των νικητών ο συνήθης-ύποπτος Νίκολα Μίροτιτς με 28 πόντους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα