Super League 1: Όλα τα σενάρια για τα πλέι οφ

Super League 1: Όλα τα σενάρια για τα πλέι οφ

Με ώρα έναρξης στις 7:00 το απόγευμα διεξάγονται σήμερα όλα τα παιχνίδια της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League 1.

Ενόψει πλέι οφ τέσσερις ομάδες διεκδικούν θέση στην πρώτη εξάδα.

Μετά τις ομάδες της πρώτης τετράδας, ο Άρης εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους αγώνες κατάταξης της πρώτης εξάδας, όχι τόσο με το δικό του αποτέλεσμα στη Λαμία, αλλά κυρίως μετά την ήττα της Ξάνθης στο Περιστέρι.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει έναν βαθμό στο ματς με τον Ατρόμητο για να μείνει στην 5η θέση απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου, η οποία θα παίξει μόνο για τους τρεις πόντους, ελπίζοντας σε «στραβοπατήματα» του ΟΦΗ και του Αστέρα.

Αν ο Άρης και ο ΟΦΗ ισοβαθμήσουν στους 34 βαθμούς, τότε οι Κρητικοί τερματίζουν στην 5η θέση και οι κίτρινοι στην 6η, καθότι μάζεψαν 4 βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Μαθηματικές ελπίδες έχει και η Ξάνθη στο να μπει στα πλέι οφ εφόσον νικήσει τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια, χάσει ο ΟΦΗ και δεν κερδίσουν ο Ατρόμητος με τον Αστέρα.

Πάντως, υπάρχουν τέσσερα σενάρια ισοβαθμίας στους 32 βαθμούς, που θα δώσουν την 6η θέση σε μια ομάδα, αν ο Αστέρας δεν νικήσει στη Λάρισα:

1) Να ισοβαθμήσουν εκεί ΟΦΗ, Ατρόμητος και Ξάνθη. Σε αυτή την περίπτωση, ο ΟΦΗ θα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στα παιχνίδια μεταξύ των τριών ισοβαθμούντων ομάδων (7 έναντι 6 του Ατρόμητου και 4 του ΑΟΞ), οπότε θα πάρει την 6η θέση.

2) Να ισοβαθμήσουν εκεί ΟΦΗ και Ατρόμητος. Σε αυτή την περίπτωση έχουν και οι δύο ομάδες από μία νίκη στα μεταξύ τους, με ίδια διαφορά γκολ στα μεταξύ τους (2-2), οπότε θα μετρήσει ποια από τις δύο έχει καλύτερα διαφορά τερμάτων συνολικά στο πρωτάθλημα.

Αυτή τη στιγμή, ο ΟΦΗ έχει 32-35(-3), ενώ ο Ατρόμητος 29-35 (-6), που σημαίνει ότι η ομάδα του Περιστερίου για να τερματίσει στην 6η θέση πρέπει να υπερκαλύψει τη διαφορά των -3 τερμάτων που έχει από τον ΟΦΗ.

3) Να ισοβαθμήσουν εκεί ο ΟΦΗ και η Ξάνθη. Σε αυτή την περίπτωση οι Κρητικοί έχουν το πάνω χέρι, καθώς έχουν μία νίκη και μία ισοπαλία στα μεταξύ τους.

4) Να ισοβαθμήσουν εκεί Ατρόμητος και Ξάνθη. Σε αυτή την περίπτωση θα μετρήσει η διαφορά των γκολ συνολικά στο πρωτάθλημα, καθώς στα μεταξύ τους έχουν από μία νίκη με σκορ 1-0. Αυτή τη στιγμή ο Ατρόμητος είναι στο -6 (29-35), ενώ η Ξάνθη στο -11 (20-31).

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, αν ο ΟΦΗ φτάσει στους 32 βαθμούς και ισοβαθμήσει με μία ή και τις δύο από Ατρόμητο και Ξάνθη εκεί, τότε οι υπολογισμοί που κάναμε για την 6η θέση θα έχουν νόημα μόνο αν ο Αστέρας δεν νικήσει στη Λάρισα και μείνει στους 30 ή στους 31 βαθμούς (με ισοπαλία). Αν νικήσει, τότε πάει στους 33 βαθμούς και παίρνει αυτός την 6η θέση, αφήνοντας τους υπολογισμούς αυτούς να γίνουν για τις θέσεις 7, 8 και 9.

Στην περίπτωση ισοβαθμίας του ΟΦΗ με τον Αστέρα Τρίπολης στους 31 βαθμούς, δηλαδή να ηττηθούν οι Κρητικοί, ο Ατρόμητος και η Ξάνθη και να φέρουν ισοπαλία οι Πελοποννήσιοι στη Λάρισα, τότε οι δύο ομάδες ισοβαθμούν εκ νέου, καθώς έχουν από μία νίκη στα μεταξύ τους (3-1 και 2-0 σε Ηράκλειο και Τρίπολη, αντίστοιχα για τους γηπεδούχους), με την ίδια διαφορά γκολ (3-3), που σημαίνει ότι θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων στο πρωτάθλημα. Ο Αστέρας είναι καλύτερος, καθώς αυτή τη στιγμή έχει 33-34, ενώ ο ΟΦΗ είναι στο 32-35 που σημαίνει ότι αν ηττηθεί, χειρότερη θα γίνει αυτή η διαφορά. Άρα, τερματίζει 6ος ο Αστέρας.

Μετά την ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα στον Βόλο και την ΑΕΛ, οι δύο ομάδες -μαζί με τη Λαμία στους 27 πόντους- έμειναν οριστικά εκτός διεκδίκησης μίας θέσης στην πρώτη 6άδα.

Βέβαια, τόσο η Λάρισα όσο και Λαμία θα παίξουν ρυθμιστικό ρόλο την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, καθώς η ομάδα της Φθιώτιδας αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, έχοντας μαζί της την παράδοση, μιας και δεν έχει χάσει ποτέ από την ομάδα της Κρήτης ούτε στη Β’ Εθνική!

Η ΑΕΛ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο «AEL FC Arena», με τους Αρκάδες να νοιάζονται μονάχα για τους τρεις πόντους κι ό,τι προκύψει!

Πιο κάτω, αλλά μάλλον πιο… άνετα αναφορικά με τους ρεαλιστικούς του στόχους, είναι ο Παναιτωλικός ο οποίος με τη νίκη επί του Πανιωνίου θα μπει στους αγώνες κατάταξης, έχοντας μια καλή διαφορά από τους κυανέρυθρους στην προσπάθεια αποφυγής της τελευταίας θέσης που οδηγεί απευθείας στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Πηγή: filathlos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα