Ιταλία: Αναβολές πάνω από 150 αγώνων λόγω κορονοϊού - Κίνδυνος και για τη Serie A

Ο κορονοϊός έκανε τις τελευταίες μέρες έντονη την παρουσία του και στην Ιταλία, με 51 κρούσματα να καταγράφονται στην γειτονική χώρα, με αποτέλεσμα να αναβληθούν πάνω από 150 αγώνες

Ο κορονοϊός έκανε τις τελευταίες μέρες έντονη την παρουσία του και στην Ιταλία. Δύο άνθρωποι κατέληξαν (ένας άνδρας και μια γυναίκα), υπάρχουν 28 νέα κρούσματα (26 στη Λομβαρδία και δύο στο Βένετο) και πάνω από 50 χιλιάδες άνθρωποι στη βόρεια Ιταλία έχουν τεθεί υπό καθεστώς καραντίνας.

 

Όπως ήταν λογικό, η αθλητική δραστηριότητα στις συγκεκριμένες περιοχές δεν έμεινε ανεπηρέαστη, αφού αναβλήθηκαν πάνω από 150 αγώνες σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και χόκεϊ.

 

Στην Serie B αναβλήθηκε ο αγώνας Άσκολι – Κρεμονέζε που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί σήμερα, ενώ έχουν αναβληθεί 88 παιχνίδια ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στην Λομβαρδία (από τα 502 που ήταν προγραμματισμένα), όπου και εμφανίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού.

 

Αναβλήθηκαν ακόμα οι αναμετρήσεις Πιατσέντσα – Σαμπενεντετέζε (Serie C) και Μάντοβα – Φάνφουλα (Serie D), αλλά και παιχνίδια της τέταρτης κατηγορίας σε επίπεδο Νέων, σαφώς για προληπτικούς λόγους.

 

Ο πρόεδρος της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλαγκό, ζήτησε να αναβληθούν όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού (Λομβαρδία και Βένετο) και θέτουν σε αμφιβολία τη διεξαγωγή και αγώνων της πρώτης κατηγορίας.

 

Ανοιχτό, λοιπόν, παραμένει το αν θα διεξαχθούν τα προγραμματισμένα για αύριο παιχνίδια Ίντερ – Σαμπντόρια και Αταλάντα – Σασουόλο, σε Μιλάνο και Μπέργκαμο, πόλεις που βρίσκονται στην Λομβαρδία.

www.protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα