Champions League: Ατλέτικο Μαδρίτης - Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν

Champions League: Ατλέτικο Μαδρίτης - Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν

Τα ταξίδια στα ποδοσφαιρικά αστέρια επιστρέφουν, με τη φάση των «16» του Champions League να κάνει απόψε (22:00) πρεμιέρα με δύο πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, Ατλέτικο Μαδρίτης - Λίβερπουλ και Μπορούσια Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν.

Στην ισπανική πρωτεύουσα (CosmoteSport 1), η πρωταθλήτρια Ευρώπης θέλει να συνεχίσει την... τρελή πορεία της κόντρα στους «ροχιμπλάνκος». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ οδεύει στη μαθηματική εξασφάλιση του πρώτου πρωταθλήματος Αγγλίας έπειτα από 30 χρόνια και 19ου συνολικά στην ιστορία της, αλλά επιθυμεί ταυτόχρονα να συνεχίσει στον ευρωπαϊκό δρόμο που έχει ανοίξει, φτάνοντας πέρσι στην κορυφή.

Μάλιστα, ο Ντιέγκο Σιμεόνε τόνισε πως αυτή η Λίβερπουλ θα γράψει ιστορία, όμως ανέφερε ότι η δική του ομάδα έχει «δίψα» και θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα σε αυτό το πρώτο παιχνίδι, για να αποκτήσει ένα πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στο Άνφιλντ. Η Ατλέτικο Μαδρίτης γνωρίζει ότι δεν είναι φαβορί, αλλά θα επιδιώξει να βγάλει τον γνωστό της δυναμισμό, ώστε να κάνει αυτό που τη συγκεκριμένη στιγμή φαντάζει έκπληξη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Τρίπιερ, Ερέρα και Φέλιξ έμειναν εκτός για τους γηπεδούχους, πρόλαβε και μπήκε την τελευταία στιγμή στην αποστολή ο Ντιέγκο Κόστα. Από την άλλη, Κλάιν και Σακίρι είναι εκείνοι που δεν υπολογίζονται από τον προπονητή τους.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Αρίας, Σάβιτς, Φελίπε, Σαούλ, Κόκε, Τόμας, Γιορέντε, Βιτόλο, Κορέα, Μοράτα

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Γκόμες, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ
Επιστροφή Τούχελ στο Ντόρτμουντ

Στο άλλο παιχνίδι, αυτό στο Ντόρτμουντ (CosmoteSport 2), ξεχωρίζει η επιστροφή του Τόμας Τούχελ σε ένα γήπεδο και κόντρα σε μια ομάδα που τον έκαναν να εκτοξεύσει τις... ποδοσφαιρικές του μετοχές. Βεστφαλοί και Παριζιάνοι έχουν συναντηθεί μονάχα άλλη μια φορά στην ιστορία τους, για το Europa League της αγωνιστικής περιόδου 2010-11, με τα δεδομένα από τότε να έχουν αλλάξει πάρα πολύ.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ διεκδικεί τον τίτλο στη Γερμανία, αλλά στόχος αποτελεί και η όσο το δυνατόν μακρύτερη πορεία στο Champions League.  Ο Εμρέ Τσαν, που μετρά ελάχιστες μέρες παρουσίας στα κιτρινόμαυρα, τόνισε πως θα πρέπει η ομάδα του να γίνει αρκετά πιο σκληρή στα μετόπισθεν και αυτό αποκτά μορφή επιτακτικής ανάγκης απέναντι σε ποδοσφαιριστές όπως οι Νεϊμάρ, Μπαπέ και Καβάνι.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ταξίδεψε στη Γερμανία έχοντας σχεδόν εξασφαλίσει τον τίτλο στη Γαλλία. Ωστόσο, μεγάλος στόχος για τον σύλλογο αποτελεί η ευρωπαϊκή καταξίωση. Ο Νεϊμάρ πρόλαβε το παιχνίδι στη Γερμανία και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του προπονητή του και οι ενοχλήσεις των προηγούμενων ημερών δύσκολα θα τον αφήσουν έξω.

O Ρόις και ο Ντιλέινι χάνουν το ματς από πλευράς γηπεδούχων, κρίνεται η παρουσία του Μπραντ, ενώ εκτός είναι ο Παρέδες για τους φιλοξενούμενους.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Ζαγκαντού, Χούμελς, Πίστσεκ, Χακίμι, Γκερέιρο, Σάντσο, Τσαν, Βίτσελ, Αζάρ, Χάαλαντ

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Μενιέ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Μπερνάτ, Ντι Μαρία, Γκιγιέ, Βεράτι, Νεϊμάρ, Ικάρντι, Μπαπέ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα