Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 τον Παναθηναϊκό

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 τον Παναθηναϊκό

 Πέναλτι ο Βιεϊρίνια, κεφαλιά ο Βαρέλα και ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί για την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας.

Πριν λίγες μέρες ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός στο ΟΑΚΑ και επικράτησε το ΠΑΟΚ με 2-0 για το πρωτάθλημα της Super League 1. Τώρα, με το σκηνικό να μεταφέρεται στην Τούμπα για τους προημιτελικούς του κυπέλλου, ήταν οι Θεσσαλονικείς αυτοί που παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι και με γκολ των Βιεϊρίνια (πέναλτι) και Βαρέλα έκαναν αποφασιστικό βήμα για να πάρουν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή, στο 7', με τον Λημνιό που δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα προ του Διούδη, αλλά η πρώτη πραγματική ευκαιρία ήταν για τον Παναθηναϊκό και ήταν στο 15', όταν σε φάση διαρκείας ο Πασχαλάκης απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Κουρμπέλη (κόντραρε και στον Ζαχίντ).

Οι Θεσσαλονικείς πίεζαν περισσότερο και οδηγούσαν σε λάθη τους πράσινους, οι οποίοι πάντως ισορρόπησαν την κατάσταση μετά το 20λεπτο και κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα. Παρ' όλα αυτά, από το πουθενά, την έπαθαν τη ζημιά...

Ήταν στο 33', όταν ο Ινσούα βρήκε, έστω λίγο, τον Πέλκα και αυτός βρέθηκε στο έδαφος, με τον ρέφερι να δείχνει το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Βιεϊρίνια έκανε το 1-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 49' με τον Μπίσεσβαρ (απέκρουσε ο Διούδης) και γενικά έδειξε διάθεση να πιέσει αμέσως για το δεύτερο γκολ. Η αντίδραση του Γιώργου Δώνη ήταν να βγάλει τον Χατζηγιοβάνη για να βάλει τον Νάγκι και στο 62' ο Αμπέλ Φερέιρα αντικατέστησε τον Πέλκα με τον Λάμπρου.

Ήταν μια αλλαγή που θα μπορούσε να δικαιώσει 100% τον Πορτογάλο προπονητή, αφού ο παίκτης που μπήκε δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν μπορούσε να βάλει γκολ με τίποτα... Έτσι, ανέλαβε να δώσει τη λύση ο Βαρέλα, ο οποίος στο 72' με κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια έγραψε το 2-0.

Το ματς πήγαινε ακριβώς όπως το ήθελαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι κυνήγησαν και τρίτο γκολ και θα μπορούσαν να το πετύχουν με τον Λάμπρου, είτε στο 80' είτε στο 86'. Ο Διούδης, όμως, ήταν άψογος και κράτησε το σκορ στο 2-0, το οποίο ούτως ή άλλως δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεΐρινια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (62' Λάμπρου), Σφιντέρσκι (81' Άκπομ).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (54' Νάγκι), Μπουζούκης (81' Περέα), Κουρμπέλης, Ανουάρ (77' Δώνης), Μακέντα.

72' Γκολ ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0 (Βαρέλα). Εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια με τον Βαρέλα να παίρνει την κεφαλιά και να την στέλνει στα δίχτυα.

 71'  Τρομερή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Γιαννούλης έδωσε πανέμορφη κάθετη στον Λάμπρου, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Διούδη, ο επιθετικός των γηπεδούχων έκανε το σουτ με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να διώχνει με το πόδι σε κόρνερ.

69'  Ωραία προσπάθεια του Μπουζούκη που επιχείρησε να ανοίξει στον Γιόχανσον μέσα στην περιοχή αλλά τελευταία στιγμή ο Βαρέλα έβαλε το πόδι του και έκοψε τη μπάλα.

65' Ο Μίσιτς πήρε τη μπάλα έφυγε προς την εστία του Παναθηναϊκού αλλά ο Ανουάρ έκανε το τάκλιν, πιθανότατα με φάουλ.

63' Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Λάμπρου πήρε τη μπάλα, μπήκε κατά μέτωπο, πέρασε τον Διούδη αλλά βγήκε πλάγια, προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα εντός γηπέδου αλλά δεν τα κατάφερε.

62'Πρώτη αλλαγή και για τον ΠΑΟΚ. Εκτός ο Πέλκας και στη θέση του ο Λάμπρου.

61'  Ο Μαουρίσιο έκανε ένα σκαστό σουτ με τον Διούδη να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα.

59'  Ο Κουρμπέλης βρήκε τον Μακέντα στα αριστερά με τον Γιαννούλη να διώχνει σε κόρνερ.

58' Σβιντέρσκι και Πέλκας μέσα στην περιοχή έκαναν το σουτ με τη μπάλα και τις δύο φορές να κοντράρει.

57'  Ο Πέλκας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Γιόχανσον να διώχνει σε κόρνερ.

56' Διαδοχικά σουτ από τους πράσινους. Το πρώτο του Κουρμπέλη μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης ενώ το δεύτερο του Νάγκι έφυγε έξω.

54'  Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Νάγκι πήρε τη θέση του Χατζηγιοβάνη ο οποίος έως τώρα ήταν εκ των δραστήριων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού.

53' Η μπάλα πήγε δεξιά στον Πέλκα ο οποίος αν και είχε επιλογές, έκανε το σουτ το οποίο ήταν κακό.

51' Τον Νάγκι ετοιμάζει για να ρίξει στο ματς ο Δώνης.

49' Ωραία κίνηση και σουτ του Μπίσεσβαρ με τον Διούδη να διώχνει τη μπάλα με ωραία επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

46' Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τον Παναθηναϊκό στη σέντρα.

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο. Και οι δύο ομάδες είχαν φάσεις για να πετύχουν γκολ με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Πέλκας και ευστόχησε ο Βιεϊρίνια.

45 + 1'  Ημίχρονο στην αναμέτρηση. Ο ΠΑΟΚ πάει στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 1-0 από το τέρμα του Βιεϊρίνια.



45' Ένα θα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων στο ματς.

45' Ο Χατζηγιοβάνης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει.

43' Κίτρινη κάρτα είδε όμως ο Μίσιτς για διαμαρτυρία καθώς όλος ο ΠΑΟΚ έπεσε πάνω στον Ελβετό ζητώντας την κάρτα του Πούγγουρα με πρώτο τον Κροάτη μέσο.

43' Ο Πούγγουρας έκανε φράγμα στον Λημνιό που έφευγε στην αντεπίθεση. Ο Ελβετός διαιτητής θα μπορούσε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον αμυντικό του Παναθηναϊκού αλλά δεν έδειξε τίποτα.

41' Ο Κουρμπέλης έδωσε στον Μακέντα, αυτός έκανε την μπαλιά προς τον Γιόχανσον και ο Ίνγκασον παραχώρησε το κόρνερ.

37'  Προσπαθεί ο ΠΑΟΚ να εκμετάλλευτεί το μομέντουμ και να φτάσει και σε δεύτερο γκολ.

34' ΓΚΟΛ ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-0 (Βιεϊρίνια). Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για να κάνει το 1-0. 

34' Κίτρινη στον Ινσούα για το πέναλτι. 

33' Κερδίζει πέναλτι ο ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ μετά από κάθετη πάσα του Μπίσεσβαρ, ο Ινσούα προσπάθησε να τον κόψει βρήκε τη μπάλα, που χτύπησε στα πόδια του Πέλκα ο οποίος εν συνεχεία έπεσε. Ο ρέφερι έδωσε πέναλτι αλλά περιμένει και το VAR χωρίς να αλλάξει την απόφαση του.   

30'Ο Χατζηγιοβάνης και πάλι από τα αριστερά γύρισε προς τον Ζαχίντ λανθασμένα, η μπάλα έφτασε στον Κουρμπέλη που έκανε σουτ με το αριστερό αλλά ήταν κακό. 

29' Ο Μπίσεσβαρ επιχείρησε μια σέντρα σουτ με τον Διούδη να βγαίνει και να μπλοκάρει εύκολα. 

26' Ο Ζαχίντ άνοιξε ωραία αριστερά στον Χατζηγιοβάνη ο οποίος με τη μία γύρισε προς τον Μακέντα που προσπάθησε να κάνει το σουτ αλλά έκανε τσαφ. 

24' Στο 55-45% υπέρ του ΠΑΟΚ έως τώρα η κατοχή στο ματς. 

23' Κίτρινη κάρτα στον Πούγγουρα, η πρώτη σε παίκτη του Παναθηναϊκού. 

20' Ο Γιόχανσον κέρδισε το δεύτερο κόρνερ του Παναθηναϊκού από τα δεξιά, έδιωξε η άμυνα του ΠΑΟΚ. 

18' Ο Λημνιός έδωσε στον Πέλκα ο οποίος σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει στα σώματα. 

15' Απειλεί ο Παναθηναϊκός. Αρχικά ο Χατζηγιοβάνης μπήκε στην περιοχή η μπάλα έφτασε στον Μακέντα και το σουτ του Ιταλού κόντραρε στον Βαρέλα, έφτασ στον Κουρμπέλη που έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Ζαχίντ πήρε περίεργη τροχιά με τον Πασχαλάκη να διώχνει τελευταία στιγμή σε κόρνερ. 

14' Πολλά τα λάθη των παικτών έως τώρα στο ματς. 

12' Ο ΠΑΟΚ έχει μπει καλύτερα στο ματς. Ο Δώνης φωνάζει "ήρεμα-ήρεμα" στους παίκτες του. 

10' Συμπληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο στην Τούμπα. Χωρίς σκορ και καλές στιγμές με εξαίρεση την ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 7'. 

8' Πρώτη κίτρινη στο ματς. Την είδε ο Πέλκας που κλότσησε το χέρι του Διούδη. 

7'Πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τον ΠΑΟΚ. Σέντρα του Γιαννούλη από τα αριστερά, ο Πέλκας άφησε πανέξυπνα τη μπάλα για τον Λημνιό ο οποίος έκανε κακό κοντρόλ, ο Διούδης μπλόκαρε και εν συνεχεία ο Πέλκας του κλότσησε το χέρι. 

5' Ο Κουρμπέλης έδιωξε σε κόρνερ, το πρώτο στο ματς. 

4΄Κάθετη πάσα του Ζαχίντ προς τον Μακέντα, δυνατή, με τον Πασχαλάκη να βγαίνει και να μπλοκάρει τη μπάλα. 

3' Σκληρό φάουλ του Πέλκα, πάνω στον Πούγγουρα, θα μπορούσε να δει και κίτρινη κάρτα. Ο ΠΑΟΚ έχει μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι. 

 1'  Ξεκίνησε το παιχνίδι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα και την πρώτη επίθεση.  21:30 Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με τη φετινή επετειακή του εμφάνιση ενώ ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί με καταπράσινη φανέλα.  21:28 Βγήκαν οι παίκτες των δυο ομάδων στην Τούμπα.  21:27 Οι παίκτες των δύο ομάδων βρίσκονται στη φυσούνα του γηπέδου της Τούμπας και είναι έτοιμοι να κάνουν την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο. 

Στην Τούμπα υπάρχει αρκετός κόσμος. 

Να σημειώσουμε ότι η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη να γίνει την επόμενη εβδομάδα. 

Οι δύο ομάδες έχουν αποσυρθεί στα αποδυτήρια για τις οδηγίες από τους δύο προπονητές. 

Ενώ για τον Παναθηναϊκό στον πάγκο είναι οι: Χριστογεώργος, Κολοβέτσιος, Δώνης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Περέα και Νάγκι

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρίσκονται οι: Λάμπρου, Εσίτι, Άκπομ, Παπαδόπουλος, Ροντρίγκο, Μιχαηλίδης, Ντούγκλας.

Αντίθετα στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού τα νέα πρόσωπα είναι οι Ανουάρ και Μπουζούκης με το αρχικό σχήμα να αποτελείται από τους: Διούδη, Γιόχανσον, Ινσούα, Πούγγουρα, Σένκεφελντ, Κουρμπέλη, Ανουάρ, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Ζαχίντ, Μακέντα.

Τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ είναι οι Πασχαλάκης, Μπίσεσβαρ και Πέλκας με το αρχικό σχήμα να αποτελείται από τους: Πασχαλάκη, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλη, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιό, Μπίσεσβαρ, Πέλκα, Σβιντέρσκι.

Οι δύο ενδεκάδες έχουν αλλαγές σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος. Από τη μια ο ΠΑΟΚ έχει τρία νέα πρόσωπα στο αρχικό του σχήμα και από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει δύο αλλαγές. 

Η σημερινή αναμέτρηση βέβαια είναι εντελώς διαφορετική αφού οι δύο ομάδες θα θέλουν να κρατήσουν δεδομένα το μηδέν στην άμυνα και δεν θα ανοιχτούν. 

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται ξανά μέσα σε τρεις μέρες αφού την Κυριακή ο Παναθηναϊκός νίλησε τον ΠΑΟΚ 2-0 για την 22η αγωνιστική της Super League. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα