Κατατέθηκε η τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη - Αφαίρεση βαθμών αντί για υποβιβασμό

Κατατέθηκε η τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη - Αφαίρεση βαθμών αντί για υποβιβασμό

Στη Βουλή κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση που σώζει ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό.

H τροπολογία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης και θα ψηφιστεί με διαδικασίες-εξπρές απόψε, ώστε να ισχύσει άμεσα. Οι ποινές που προβλέπονται είναι αφαίρεση από 5 έως 10 βαθμούς.

Τι προβλέπει

Με την παρ. 1 του παρόντος προβλέπονται οι κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης των διατάξεων  του  άρθρου  69 του  ν. 2725/1999,  ως  προς τους  περιορισμούς  στην απόκτηση µετοχών  και  την  απαγόρευση  της  πολυιδιοκτησίας  Αθλητικών  Ανωνύμων  Εταιρειών. Σε συµμόρφωση προς την αρχή της αναλογικότητας και σε συνάρτηση προς τη βαρύτητα της εκάστοτε παράβασης, προβλέπεται  ποινή αφαίρεσης πέντε  (5) έως  δέκα (10) βαθμών από  το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθληµα, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο η πράξη χαρακτηρίζεται στις οικείες πειθαρχικές διατάξεις.

Με την παρ. 2 του παρόντος προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις μη τήρησης των όρων νομιμότητας των διοικήσεων και των µετόχων των Α.Α.Ε. ή παραβίασης των διατάξεων που διέπουν την προέλευση των πόρων των μετόχων των Α.Α.Ε. και των Α.Α.Ε. που χρησιμοποιούνται για τη δραστηριότητα των Α.Α.Ε., επιβάλλεται αποκλειστικά η κύρωση της παρ. 12 του άρθρου 69.

Με την παρ. 3 του παρόντος προσαρμόζεται η παρ. 5 του άρθρου 77A στις διατάξεις του παρόντος, προς άρση οποιασδήποτε αµφισβήτησης ως προς τις επιβαλλόμενες κυρώσεις.

Με την παρ. 4 του παρόντος ρυθµίζεται η έναρξη ισχύος του παρόντος, προκειµένου οι έννομες συνέπειες των προτεινόµενων διατάξεων να επέλθουν για παραβάσεις που διαπιστώνονται από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα