Χωρίς νικητή με τελικό σκορ 2-2 το Ξάνθη-ΟΦΗ

Χωρίς νικητή με τελικό σκορ 2-2 το Ξάνθη-ΟΦΗ

Νευρικό, άτεχνο και με καλές φάσεις μόνο στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι στα Πηγάδια της Ξάνθης επιφύλαξε ελάχιστες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, αλλά και πολλά νεύρα για να ολοκληρωθεί χωρίς νικητή με τελικό σκορ 2-2.

Το παιχνίδι είχε συγκινήσεις κυρίως από τις φάσεις των γκολ που πολλές από αυτές ελέγχθηκαν και «σφραγίστηκαν» από την χρήση του VAR.

H νευρικότητα ξεκίνησε από νωρίς με το πρώτο πέναλτι που κέρδισε ο ΟΦΗ και που μολονότι πέτυχε γκολ στο 27′ με τον Νέϊρα, αυτό δεν μέτρησε με νεότερη εκτίμηση του VAR και του διαιτητή, που λόγω διπλής επαφής του εκτελεστή ακύρωσε το αρχικά καταλογισθέν γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη ήταν κακή και δεν είχε ούτε μια τελική. Ο ΟΦΗ καλύτερος είχε εδαφική υπεροχή και τελικές μια των οποίων έφερε δεύτερο πέναλτι και γκολ για την κρητική ομάδα. Στο 36′ ο Σόσα ανέτρεψε τον Βαζ μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Θεσσαλονικέας ρέφερι Παπαδόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι με το οποίο ο Φιγκεϊρέδο πέτυχε το 0-1 στο 37′.

Στην επανάληψη η Ξάνθη έκανε εσπευσμένα δυο αλλαγές στην έναρξη της αλλά και πάλι η επιθετικότητα της γηπεδούχου ομάδας ήταν ισχνή και χωρίς απειλητικές φάσεις. Ενα σουτ του Κοβάτσεβίτς κι ένα του Ντε Αμορίμ έφυγαν άστοχα, αλλά ενώ η Ξάνθη πήρε την κατοχή και διεκδίκησε την ανατροπή ωστόσο φάνηκε αδύναμη στην τελική της προσπάθεια.

Ο ΟΦΗ οπισθοχώρησε φανερά στην επανάληψη για να κρατήσει το υπέρ αυτού αποτέλεσμα αλλά αυτό έδωσε χώρο στους γηπεδούχους που προσπάθησαν για την ισοφάριση.

Στο 82′ ο Φιγκεϊρέδο έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ καθώς μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης και πλάσαρε από πλάγια θέση όμως το σουτ του δεν βρήκε εστία και παρέμεινε το 0-1.

Η Ξάνθη δεν το έβαλε κάτω και στο 84′ ισοφάρισε με κοντινό σουτ του Φοσέ, που μετά σουτ του Κασάδο ο σκόρερ με προβολή πέτυχε το 6ο του γκολ που έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1). Ο ΟΦΗ με πρωταγωνιστή τον Φιγκεϊρέδο έδωσε άμεση απάντηση. Στο 87′ Νέϊρα έδωσε την ασίστ στον σκόρερ που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2 παγώνοντας τον πρόσκαιρο ενθουσιασμό των γηπεδούχων για την πολύ σύντομη ισοφάριση. Στο 92΄η Ξάνθη ισοφάρισε εκ νέου με δεύτερο γκολ του Φοσέ. Ο Εντουάρντο εκτέλεσε φάουλ, ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Φοσέ και ο Γάλλος με πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου για το 2-2!

Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο για τις ομάδες που μοιράστηκαν στο τέλος της αναμέτρησης τις εντυπώσεις και τους βαθμούς.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Θεσσαλονίκης)

Κίτρινες: Αμπάντ, Κασάδο, Εντουάρντο, Κάστρο, Κοροβέσης, Κουτρουμπής, Νέϊρα, Σωτηρίου, Μαρινάκης,

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σόσα (46′ Καρασαλίδης), Τερκί (46′ Φοσέ), Κοβάτσεβιτς, Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς (65′ Ντε Αμορίμ), Εντουάρντο, Κάστρο.

ΟΦΗ (Περικλής Παπαπαναγής): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (86′ Νάστος) , Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Στάικος, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Βαζ (62′ Μπράουν), Φιγκεϊρέδο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα