Η Λίβερπουλ ετοιμάζεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια

Η Λίβερπουλ ετοιμάζεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια

 Η Λίβερπουλ έστω και δύσκολα επικράτησε με σκορ 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τα γκολ των Φαν Ντάικ (14′) και Σαλάχ (93′). «Κάστρο έχει γίνει το «Άνφιλντ», έχει ξεπεράσει τις 1000 μέρες όντας αήττητη η Λίβερπουλ στην έδρα της!

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης σχεδόν σε όλο το ματς, αλλά στα τελευταία λεπτά η Γιουνάιτεντ υπήρξε απειλητική ουκ ολίγες φορές και πίεσε για την ισοφάριση.
Διαβάστε επίσης: Με ευτράπελα η Διάσκεψη στο Βερολίνο - Ο αργοπορημένος Πούτιν και τα... νύχια της Μέρκελ

Αλλά στο 93′ ο Μοχάμεντ Σαλάχ «σφράγισε» τη νίκη στο σπουδαίο ντέρμπι και η Λίβερπουλ… εκτοξεύτηκε στους 64 βαθμούς. Τίποτα δεν την σταματά πλέον! +16 από τη Μάντσεστερ Σίτι και +19 από τη Λέστερ και με ματς λιγότερο για την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Όσον αφορά το ματς, η Λίβερπουλ τελείωσε το ματς με 16 τελικές στο σύνολο και είχε τον απόλυτο έλεγχο σχεδόν σε όλο το ματς. Η Γιουνάιτεντ είχε δύο καλά διαστήματα στον αγώνα. Ουσιαστικά στα τέλη των δύο ημιχρόνων, δηλαδή 35′-45′ και 75′-90′. Εκεί η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είχε τις ευκαιρίες της, απείλησε τη Λίβερπουλ, αλλά δεν κατάφερε να βάλει κάποιο γκολ.

Η καλύτερη στιγμή της Γιουνάιτεντ καταγράφηκε στο 41′, με τον Μαρσιάλ να κάνει το γύρισμα για τον Περέιρα, αλλά ο τελευταίος προ κενής εστίας δεν κατάφερε να βάλει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το μοναδικό γκολ του πρώτου ημιχρόνου επετεύχθη στο 14′, όταν ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Φαν Ντάικ νίκησε τους πάντες στον αιθέρα και έκανε το 1-0!

Στο β’ μέρος η Λίβερπουλ ξεκίνησε πολύ δυνατά, είχε δοκάρι με τον Χέντερσον στο 49′ με εκπληκτικό μακρινό σουτ, αλλά δεν «σφράγισε» τη νίκη. Η Γιουνάιτεντ πίεσε στο τελευταίο τέταρτο, έκανε το ματς… ροντέο, ωστόσο, στο φινάλε μίλησε η ψυχή του Σαλάχ. Ο Άλισον έκανε το βολέ, βρήκε με τη μία τον Αιγύπτιο, ο οποίος έκανε την κούρσα της ζωής του. Απέφυγε τα μαρκαρίσματα, πλάσαρε σωστά τον Ντε Χέα και… 2-0!

Αυτό ήταν. Η Λίβερπουλ ετοιμάζεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 30 ολόκληρα χρόνια!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα