Παναθηναϊκός: Ξέσπασε σε κλάματα ο Δώνης! Αγαπώ πολύ αυτή την ομάδα!

Παναθηναϊκός: Ξέσπασε σε κλάματα ο Δώνης! Αγαπώ πολύ αυτή την ομάδα!

  Ο Γιώργος Δώνης αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννενα, που σήμανε την πρόκριση των "πρασίνων" στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως νιώθει για την ομάδα του "τριφυλλιού".

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία πολύ αγχωτική πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ανατρέποντας το σκορ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα και επικρατώντας με 3-1 στο ΟΑΚΑ, κάτι που οδήγησε σε συναισθηματικό “ξέσπασμα” του προπονητή της ομάδας, Γιώργου Δώνη, ο οποίος αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια από την αναμέτρηση.

Ο Γιώργος Δώνης στις πρώτες του δηλώσεις μετά το ματς ήταν εμφανές πως ήταν ακόμα φορτισμένος, ενώ ανάμεσα σε όσα είπε τόνισε πως ” Αγαπώ πολύ αυτή την ομάδα έχω μεγαλώσει εδώ. Θα ήταν πολύ άδικο να χάσουμε την ψυχραιμία μας και να μην προκριθούμε.”
Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού

“Δεν μας πήγαν καλά τα πράγματα. Αγαπώ πολύ αυτή την ομάδα έχω μεγαλώσει εδώ. Θα ήταν πολύ άδικο να χάσουμε την ψυχραιμία μας και να μην προκριθούμε. Ο αντίπαλος μας έβαλε δύσκολα αλλά, μιλήσαμε στο ημίχρονο όμως, βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο την ποιότητα και το καθαρό μυαλό μας, όλα ήταν δύσκολα αλλά τα καταφέραμε. Είμαστε πολύ δύσκολα αλλά όλοι αγαπάμε την ομάδα, είμαστε οικογένεια και δεμένοι σαν γκρουπ. Δεν είμαστε κακή ομάδα, δεν κοιτάμε το παρελθόν και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Και με τον Ολυμπιακό και με τον Πανιώνιο αλλά και σήμερα αξίζαμε καλύτερα πράγματα”.

Κύπελλο Ελλάδας: Στους 8 με ανατροπή ο Παναθηναϊκός

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε και στο ΟΑΚΑ αλλά η ομάδα του Γιώργου Δώνη ανέτρεψε την κατάσταση με γκολ των Δώνη, Σένκεφελντ, Μακέντα (πεν.)...


Έχοντας αποκλειστεί στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας τα προηγούμενα δύο χρόνια, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αντιμέτωπος με το ίδιο άσχημο σενάριο... Όχι τόσο μετά την ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς στα Γιάννινα, αλλά επειδή ο ΠΑΣ σόκαρε το... άδειο ΟΑΚΑ και προηγήθηκε νωρίς. Ήταν η στιγμή που η υπόθεση-πρόκριση έγινε βουνό για τους πράσινους, αλλά τελικά το ανέβηκαν και πήραν το εισιτήριο για τους «8», έχοντας να αντιμετωπίσουν τα πάντα. Το σκορ του πρώτου ματς, το γκολ των φιλοξενούμενων, την απουσία του κόσμου τους, τα διαιτητικά λάθη, την αποβολή του Κουρμπέλη μετά το 3-1...

Το ματς άρχισε με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο και να έχουν και μια μεγάλη ευκαιρία στο 13' με την άστοχη κεφαλιά του Μακέντα. Αν αυτό ήταν κακό, αυτό που ακολούθησε ήταν χειρότερο: Κόρνερ για τον ΠΑΣ, κεφαλιά του Παντελάκη και 0-1. Ο σκόρερ, ως πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, δεν πανηγύρισε, αλλά το θέμα είναι ότι δέκα λεπτά μετά (34') δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει ούτε ένας νυν, ο Ινσούα, αφού ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ που δεν υπήρχε... Έτσι, το ημίχρονο βγήκε με νεύρα για τους πράσινους και με αναγκαστικές αλλαγές (δύο) για τους Ηπειρώτες, οι οποίοι όμως είχαν αέρα πρόκρισης. Μέχρι που τους κόπηκε...

Στο δίλεπτο 56'-58' ο Παναθηναϊκός... επανήλθε στη ζωή και πίστεψε ότι θα τα καταφέρει. Η κεφαλιά του Δώνη μετά τη σέντρα του Ζαχίντ (56') και το ψύχραιμο πλασέ του Σένκεφελντ μετά τις κόντρες στην άμυνα των φιλοξενούμενων (58') μετέτρεψαν το 0-1 σε 2-1 και από εκεί και πέρα... όλοι περίμεναν το τρίτο γκολ του τριφυλλιού. Το μομέντουμ, άλλωστε, ήταν ξεκάθαρα υπέρ της ομάδας του Γιώργου Δώνη και η επιβεβαίωση ήρθε στο 70', όταν ο Μπουκουβάλας ανέτρεψε τον Γιόχανσον και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Μακέντα έκανε το 3-1!

Ο Παναθηναϊκός είχε, πλέον, σκορ πρόκρισης και το κράτησε ως το τέλος, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε και πάλι ο τρόπος για να δυσκολέψει την αποστολή του, αφού στο 77' ο Κουρμπέλης είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα. Ο ΠΑΣ δεν το εκμεταλλεύτηκε όμως και οι πράσινοι πανηγύρισαν μια μεγάλη πρόκριση, η οποία δεν τους δίνει μόνο τη δυνατότητα να διεκδικήσουν έναν τίτλο αλλά και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Δώνης, Μακέντα (83' Κολοβέτσιος), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (80' Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης (46' Περέα), Κουρμπέλης, Πούγγουρας.

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Καρτάλης, Κρίζμαν, Παμλίδης, Κάστρο (46' Νικολιάς), Σιόντης (23' Λιάσος), Ξύδας (75' Λέο), Σκόνδρας, Αποστολόπουλος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα