Η Λίβερπουλ επικράτησε της Τότεναμ με 1-0 στο Λονδίνο

Η Λίβερπουλ επικράτησε της Τότεναμ με 1-0 στο Λονδίνο

Η Λίβερπουλ επικράτησε της Τότεναμ με 1-0 στο Λονδίνο και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν σταματάει πουθενά στην... τρελή κούρσα για τον τίτλο της Premier League.

Ποτέ, καμία ομάδα στην ιστορία των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης δεν το είχε ξανακάνει. Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχε κάτι ανεπανάληπτο μεταξύ των μεγάλων clubs. Με το 0-1 επί της Τότεναμ, έγινε η πρώτη με 20 νίκες σε αήττητο 21 αγωνιστικών από το ξεκίνημα της φετινής Premier League. Αυτό όμως είχε και την πιο ουσιαστική σημασία του. Το γκολ του Φιρμίνο την έστειλε στο +16 από τη Λέστερ (ματς λιγότερο οι Reds) και στο +17 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με τρομερή ένταση. Στο 2' είχαν τεράστια διπλή ευκαιρία και δοκάρι με Φιρμίνο, Τσάμπερλαϊν και κάποια στιγμή η κατοχή μπάλας τους έφτασε στο απίστευτο 78%. Στο 37' ο Φιρμίνο άδειασε τον Σάντσες και πέτυχε το μοναδικό γκολ του ματς. Στην επανάληψη η Τότεναμ πήρε επιθέσεις, έχασε το άχαστο εξ επαφής ο Λο Σέλσο (82') και είχε ακόμα δύο σημαντικές στιγμές για να ισοφαρίσει, αλλά δεν το κατάφερε.

Το φινάλε βρήκε τους Reds αήττητους για 38 διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος (33-5) και άφησε την Τότεναμ με μία μόλις επιτυχία απέναντί τους στα 15 τελευταία τους (1-4-10). Η Λίβερπουλ πάντως δεν είχε πέντε σερί νίκες στο Λονδίνο από το 1989, κάτι που μπορείς να θεωρηθεί επίσης ως οιωνός ότι φέτος θα σπάσει η κατάρα των 30 ετών.

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γκασανίγα, Σάντσες, Αλντερβαϊρελντ, Τανγκάνγκα, Οριέ, Γουίνκς, Ρόουζ (69' Λαμέλα), Ερικσεν (69' Λο Σέλσο), Ντέλε Αλι, Μόουρα, Σον

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν (61' Λαλάνα), Μανέ (82' Οριγκί), Σαλάχ (90'+1' Σακίρι), Φιρμίνο.


Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα