Μποροβήλος: Οι διαιτητές δεν μπορούν να βρίσκονται στα αστυνομικά τμήματα

Μποροβήλος: Οι διαιτητές δεν μπορούν να βρίσκονται στα αστυνομικά τμήματα

Ως «καρκίνο που κατατρώει το άθλημα» χαρακτήρισε τις μηνύσεις και τις ανακοινώσεις κατά των διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος ήταν ένας από τους εκπροσώπους της Super League, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ μεταξύ των ανθρώπων της ΚΕΔ, στην οποία έδωσαν το «παρών» και οι Βαγγέλης Γραμμένος, Βίτορ Μέλο Περέιρα.

 

Όπως είπε με ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Σπορ FM ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης και αντιπρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος της Super League 1, εάν δεν μπορούν οι ίδιες οι ΠΑΕ και η Λίγκα να συμμορφωθούν με ομοφωνία, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κανονιστικό πλαίσιο με αυστηρούς κανόνες και βαριές τιμωρίες.

 

Επίσης, ο κ. Μποροβήλος προανήγγειλε επαφές από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, μέχρι τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, προκειμένου να δοθεί λύσει και οι ρέφερι να μην βρίσκονται στα αστυνομικά τμήματα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μποροβήλου για:

 

Την απόφαση των διαιτητών να άρουν την απόφαση για αποχή: «Εκτιμώ ότι… τέλος καλό όλα καλά και ελπίζουμε το 2020 να είναι καλύτερο. Έχουν δίκιο οι διαιτητές, δεν μπορούν να βρίσκονται στα αστυνομικά τμήματα για μηνύσεις. Οι ανακοινώσεις που βγαίνουν είναι το "δηλητήριο" για το άθλημα. Είναι ένας καρκίνος που κατατρώει το άθλημα. Εμείς είμαστε κοντά στους διαιτητές σε αυτά τα θέματα, δεν είπε κανείς πως είναι άδικα τα αιτήματά τους. Όμως, από την άλλη, ένα αίτημα θα πρέπει να βλέπουμε κατά πόσο μπορεί να ικανοποιηθεί άμεσα. Κάποια θέματα θέλουν χρόνο για να διορθωθούν. Όταν πάει κάποιος και κάνει μήνυση σε έναν διαιτητή για δωροδοκία είναι βαριά κατηγορία. Όλες αυτές οι καταστάσεις πηγαίνουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω και το βλέπουμε ήδη από τη θέση της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA».

 

Τις επόμενες κινήσεις της Λίγκας για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των διαιτητών: «Είναι πολύ σοβαρά, αλλά απαιτούν χρόνο, ενδεχομένως και νομοθετικές παρεμβάσεις. Θα μου πείτε πως έπρεπε να έχουν ήδη λυθεί, αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα. Σκοπεύουμε να μιλήσουμε και με τον κ. Αυγενάκη, αλλά και με οποιονδήποτε άνθρωπο μπορεί να δώσει μια λύση σε αυτό το πράγμα, γιατί διαφορετικά αυτό θα εξελιχθεί σε γαϊτανάκι. Είπαμε πως οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις θα πρέπει να εκλείψουν και να είναι σε μια σφαίρα κοσμιότητας. Θα πούμε στον κ. Σιμιτζόγλου οι ανακοινώσεις που δηλητηριάζουν το ποδόσφαιρο να πηγαίνουν στα όργανα που πρέπει να επιφέρουν και ποινές που θα είναι αποτρεπτικές και για ανάλογες συμπεριφορές από άλλους».

 

Το αν μπορεί να επιτευχθεί ομοφωνία μεταξύ των ΠΑΕ: «Ενδεχομένως εμείς σαν Λίγκα μπορεί να μην ομοφωνήσουμε και ποτέ. Σε αυτά τα θέματα πρέπει να γίνει ένα νομοθετικό πλαίσιο, είτε από μας τους ίδιους είτε από το κράτος, ώστε να λήγουν αυτά τα θέματα δια παντός και δια ροπάλου. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να λύνονται κανονιστικά και όχι να εναπόκεινται σε πλειοψηφίες και στο ποιος το θέλει ή δεν το θέλει».

 

Το αν υπάρχουν ημερομηνίες για να μετατεθούν οι αγώνες σε πιθανή αναβολή στο μέλλον: «Προφανώς και δεν υπάρχουν. Φέτος έχουμε χρονιά Euro, με συγκεκριμένες ημερομηνίες για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα, έχουμε τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, έχουμε το Κύπελλο… Σε ένα πρωτάθλημα σαν το δικό μας εγκυμονεί ανά πάσα στιγμή να προκύψει μια διακοπή από τον υπουργό, από καιρικές συνθήκες ή οτιδήποτε άλλο».

www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα