Χρυσός στην ξιφασκία με αμαξίδιο ο Πάνος Τριανταφύλλου

Χρυσός στην ξιφασκία με αμαξίδιο ο Πάνος Τριανταφύλλου

Στην σπουδαιότερη διάκριση του μέσα στο 2019 έφτασε στην Ολλανδία το Σάββατο 16 Νοεμβρίου ο Πάνος Τριανταφύλλου, την ίδια μέρα που ο Στέφανος Τσιτσιπάς στέφθηκε βασιλιάς του ATF Finals.

Ο ασημένιος Παραολυμπιονίκης του Ρίο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην σπάθη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξιφασκίας με αμαξίδιο που διεξάγεται στο Άμστερνταμ και πλέον βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην εξασφάλιση του «εισιτηρίου» που οδηγεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σύμφωνα με την gazzetta.gr.

Ο Τριανταφύλλου, σε όμιλο και αγώνες κατάταξης πέτυχε συνολικά εννέα νίκες σε 10 αγώνες, με την σπουδαιότερη εξ αυτών να την πετυχαίνει στα ημιτελικά όπου επικράτησε 15-9 του Πολωνού «χάλκινου» Παραολυμπιονίκη στο Ρίο, στο ίδιο όπλο, Αντριάν Κάστρο.

Στη φάση των ομίλων, ο Τριανταφύλλου είχε πέντε νίκες και μία ήττα, όμως στους αγώνες κατάταξης ήταν ασταμάτητος. Νίκησε 15-12 τον Γάλλο Βαλέ (δύο μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο ξίφος ασκήσεως), 15-8 τον Γάλλο Ιφέμπε, 15-9 τον Κάστρο ενώ στον τελικό επικράτησε 15-9 του Ούγγρου Ταργιάνι.

Ο Πάνος Τριανταφύλλου καθηλώθηκε στο αναπηρικό αμαξίδιο τον Νοέμβριο του 2004 μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα σε ηλικία 18 ετών. Η ζωή του ανατράπηκε από τη μία στιγμή στην άλλη, όμως εκείνος βρήκε διέξοδο στον αθλητισμό 3 μήνες μετά το ατύχημα. Στα 31 του στέλνει μήνυμα ζωής.

«Κουβαλάς από πίσω του τον ελληνικό λαό που θες να τον κάνεις περήφανο. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ό,τι και να μας έχει συμβεί δεν πρέπει να τα παρατάμε, να τα βάζουμε κάτω.» είπε μιλώντας στο Open.

Όπως ήταν αναμενόμενο το χρυσό μετάλλιο του Πάνου Τριανταφύλλου έγινε αντικείμενο σχολιασμού από τους χρήστες του Twitter, με κάποιους να αφήνουν αιχμές για μια νίκη που δεν προβλήθηκε από τα Μέσα.

 

gazzetta

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα