Απόστολος Τσιτσιπάς: Έτσι έφτασε στην κορυφή ο Στέφανος

Απόστολος Τσιτσιπάς: Έτσι έφτασε στην κορυφή ο Στέφανος

Ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Tσιτσιπά, Απόστολος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για τα επιτεύγματα του γιου του μέχρι την κορυφή του ATP στο Λονδίνο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά ανέφερε: «Αισθάνομαι περήφανος αρχικά σαν πατέρας, γιατί σαν γονείς έχουμε μεγάλη ευθύνη. Το καλύτερο για εμένα είναι ότι έχω ένα ταπεινό παιδί και μετά έρχονται οι επιτυχίες. Σαν Έλληνες είμαστε ένας σπουδαίος λαός, μπορούμε να αναπτυχθούμε και να πιστεύουμε στον εαυτό μας».

Τι εκφράζει η Ελλάδα για τον Στέφανο και εσάς; «Δεν μπορεί να εκφράσει κάποιος με μία λέξη το τι είναι Ελλάδα, είναι μία ευλογημένη χώρα. Ο Στέφανος παίρνει πολλά από τους ανθρώπους και την ιστορία της Ελλάδας. Πρέπει να είσαι θαρραλέος και να πιστεύεις στον εαυτό σου, έλεγα στον Στέφανο πριν από τον αγώνα».

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα τενίστα: «Τον Στέφανο τον χαρακτηρίζει η πίστη στον εαυτό του, πιστεύει στην ύπαρξή του, αυτός αγνοεί τα αρνητικά και πιστεύει στον εαυτό του. Όταν έχεις πίστη σ' εσένα, μπορείς να γίνεις άριστος».

Τι χρειάζεται για να φτάσει κάποιος στο επίπεδο του Στέφανου; «Σίγουρα έχει κάνει πολλές θυσίες, για να γίνει «Τσιτσιπάς». Όσα βλέπει ο κόσμος στην τηλεόραση έχουν από πίσω τους κόπους και θυσίες και πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις, για να πας μπροστά και να αγαπάς τις θυσίες σου.

«Φτάσε εκεί που δεν μπορείς» όπως λέει και ο Καζαντζάκης. Πολύ ωραίο μήνυμα από τον Γιάννη, ο Στέφανος ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει ίσως πρέπει να κάνεις τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να φτάσει κάποιος. Ο κόσμος δεν πρέπει να κάνουν τα παιδιά τους δυστυχισμένα και να κυνηγούν τον Στέφανο, αυτό λέει και ο Στέφανος στα αδέρφια του».

Για τη  διαπαιδαγώγηση του Στέφανου: «Ο Στέφανος διαβάζει πάρα πολύ από νεαρή ηλικία ελληνικά και ξένα βιβλία και αυτό πρέπει να κάνουν όλα τα παιδιά. Ό,τι θέλει να κάνει ας το κάνει, θέλω να τον βλέπω χαρούμενο, δεν αποφασίζω εγώ για τη ζωή του. Δεν του έχω πει ποτέ «μη», είναι τεράστιο λάθος να βάζουμε «στοπ» στα παιδιά μας».

Αναφορικά με τους ανθρώπους που πήραν για τα απαραίτητα συγχαρητήρια: «Με πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και είπε στον Στέφανο, «είναι δύσκολος ο δρόμος της κορυφής. Από χθες μας πήραν πολλά τηλέφωνα, από χθες το βράδυ είμαστε σε έναν μαραθώνιο».

Για το πού αφιερώνει τη  νίκη του Στέφανου: «Θα το αφιέρωνα σε όλη την οικογένεια, πρέπει να κρατήσουμε τον θεσμό της οικογένειας σαν κόρη οφθαλμού, είναι πολύ σημαντικό πράγμα».

Πηγή: filathlos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα