"Πράσινος περίπατος" στο Λαύριο, σόου στο ΟΑΚΑ

"Πράσινος περίπατος" στο Λαύριο, σόου στο ΟΑΚΑ

Το εντυπωσιακό 51% από τα 6.75 (14/27 τρίποντα) οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε μία άνετη νίκη με... κατοστάρα στο Λαύριο (112-81), χαρίζοντας του τη δεύτερη επιτυχία σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ο αγώνας δε χρίζει κριτικής, καθώς η «πράσινη» περιφέρεια μετέτρεψε σε... περίπατο τη δοκιμασία στην έδρα της ομάδας του Χρήστου Σερέλη. Την ίδια στιγμή, ο τεχνικός των «πράσινων», Αργύρης Πεδουλάκης, είχε την ευκαιρία πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν για την Euroleague, να ξεκουράσει τον Νικ Καλάθη, μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής στη θέση «1» σε Τζίμερ Φρεντέτ, Νίκο Παππά και Κωνσταντίνο Παπαδάκη. Εκτός... δράσης έμεινε τελικά ο Ταϊρίς Ράις, ο οποίος παραμένει κλινήρης λόγω της γαστρεντερίτιδας, με τον Πεδουλάκη να εστιάζει στις δηλώσεις του στην ίωση που έχει «χτυπήσει» την ομάδα: «Αυτό που μας ανησυχεί είναι η ίωση που έχει μπει στην ομάδα, καθώς είχαμε παίκτες που νοσηλευτήκαν, ο Νικ, ο Ράις, ο Τζόνσον και ο Μπέντιλ που θέλουμε να είναι έτοιμοι για το ματς με την Βιλερμπάν».

Για την... ιστορία, πρώτος σκόρερ από τον Παναθηναϊκό αναδείχθηκε ο Τζίμερ Φριντέτ με 24 πόντους (3/5τρ.), ενώ η διαφορά εκτοξεύτηκε στα μισά της τρίτης περιόδου ακόμη και στους 30 πόντους (51-81).

Από το Λαύριο, που υπέστη την πρώτη του εφετινή αποτυχία, ξεχώρισε ο Γκλιν Ουάτσον με 22 πόντους. 

Στο ΟΑΚΑ, το δίδυμο Κιθ Λάνγκφορντ (25π.) - Κέντρικ Ρέι (23π.) σημείωσε παραπάνω από τους μισούς πόντους της ΑΕΚ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την Ένωση στην πρώτη νίκη της στην εφετινή Α1 Ανδρών, με «θύμα» τον Κολοσσό Ρόδου (93-69), που υπέστη την πρώτη του ήττα. Οι «κιτρινόμαυροι» εξαργύρωσαν την παραγωγικότητα και την κυριαρχία τους, κυρίως στα επιθετικά ριμπάουντ (14 έναντι 2 του Κολοσσού), ενώ ο Κιθ Λάνγκφορντ έβαλε από νωρίς την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου σε τροχιά νίκης, καθώς ήταν ασταμάτητος, σημειώνοντας τους 19 από τους 25 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο ή καλύτερα στα 16 πρώτα λεπτά συμμετοχής του. 

Από την ΑΕΚ δεν αγωνίστηκαν οι Μάρκους Σλότερ και Βασίλης Τολιόπουλος, με τον Παπαθεοδώρου να εξηγεί: «Ο Σλότερ έχει προπονηθεί μαζί μας τις τελευταίες 4 μέρες. Θα μπορούσε να πάρει χρόνο συμμετοχής σήμερα, αλλά επειδή είναι έξω ένα μήνα και μία εβδομάδα δεν θέλαμε να τον φορτώσουμε με παιχνίδι χωρίς να είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Πλέον προπονείται κανονικά. Ο Τολιόπουλος είχε ένα χτύπημα την Παρασκευή. Υπέστη κάτι σαν αιμάτωμα. Θα έχουμε περισσότερα νέα. Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι σοβαρό».

Το αγωνιστικό, πάντως, πέρασε σε δεύτερη μοίρα, μετά την απόφαση της ΚΑΕ ΑΕΚ να τιμήσει την οικογένεια του Νίκου Μήλα, σε ένδειξη αναγνώρισης του προπονητή που οδήγησε την Ένωση στον «άθλο» του 1968 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Ο αθλητικός διευθυντής της ΚΑΕ ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, παρέδωσε μια ανθοδέσμη στην σύζυγο του Νίκου Μήλα, Άννα, τη στιγμή που στα matrix του γηπέδου προβαλλόταν ένα αφιέρωμα στον Έλληνα προπονητή. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα