Πάλεψε αλλά ηττήθηκε ο Τσιτσιπάς στο China Open

Πάλεψε αλλά ηττήθηκε ο Τσιτσιπάς στο China Open

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του China Open.

Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο3 του ταμπλό, ηττήθηκε στη μάχη του τίτλου με 1-2 σετ (3-6, 6-4, 6-1) από τον Αυστριακό, Ντόμινικ Τιμ, Νο4 του κόσμου και Νο1 του ταμπλό.

Ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε ένα... βήμα από το τρόπαιο, αλλά ο Αυστριακός αντέδρασε και πήρε τη νίκη με ανατροπή. Το τελικό 2-1 σετ (3-6, 6-4, 6-1) στέρησε τον πρώτο τίτλο σε ATP500 από τον Τσιτσιπά. Η τρομερή πορεία του στο China Open όμως, είναι πιθανό να του χαρίσει τη συμμετοχή στο ATP Finals.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε μία ανάσα από τον πρώτο τίτλο του σε ATP500, αλλά ο Τιμ του έδωσε ένα… σκληρό μάθημα, επικρατώντας με ανατροπή 2-1 στον τελικό του China Open.

Ο Έλληνα αθλητής προηγήθηκε με 1-0 σετ και έκανε πρώτος μπρέικ στο δεύτερο σετ, αλλά ο Αυστριακός, Νο5 του κόσμου, αντέδρασε εκπληκτικά και «καθάρισε» σχετικά εύκολα στο τέλος το ματς.

Το παιχνίδι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δέχθηκε μπρέικ χωρίς να πάρει πόντο στο πρώτο γκέιμ, αλλά επιβεβαίωσε τη φόρμα του αμέσως μετά, «απαντώντας» με δικό του μπρέικ, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οι δύο αθλητές άρχισαν να παίζουν εκπληκτικό τένις στη συνέχεια, με σχεδόν όλα τα ράλι υπέρ του φοβερού Έλληνα τενίστα. Έτσι έκανε και μπρέικ στο καλύτερο σημείο του αγώνα, το 8ο γκέιμ, σερβίροντας στη συνέχεια για το σετ. Παρά τη «μάχη» μάλιστα, κατάφερε να «κλείσει» το πρώτο σετ με 6-3, παίρνοντας προβάδισμα στον αγώνα.

Με την ψυχολογία υπέρ του, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε εντυπωσιακά το δεύτερο σετ και έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ, με αποτέλεσμα να γίνει από νωρίς το φαβορί για τον τίτλο. Ο Τιμ όμως, συνέχισε να παίζει επίσης πολύ καλό τένις και εκμεταλλευόμενος τα δικά του ανεβάσματα στο φιλέ και τα πολλά αβίαστα λάθη του Στέφανου, βρήκε δικό του μπρέικ και ισοφάρισε στο σετ.

Το ματς έγινε έτσι «θρίλερ» και αφού πρώτα ο Αυστριακός κράτησε με δυσκολία το δικό του σερβίς, έκανε μπρέικ με τη βοήθεια και του… φιλέ για να «κλείσει» το σετ με 1-1 και να ισοφαρίσει.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έδειξε να μην μπορεί στη συνέχεια να διαχειριστεί την απογοήτευσή του και δεν προέβαλε καν αντίσταση στο τρίτο σετ στον Τιμ, ο οποίος και έκανε έτσι «περίπατο» για το 6-1 και τη νίκη τίτλου στο Πεκίνο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάντως, ολοκλήρωσε μία ακόμη εκπληκτική πορεία σε μεγάλο τουρνουά και έτσι αναμένεται να κρατήσει τη θέση του στο top8 της παγκόσμιας κατάταξης, που θα του δώσει και το «εισιτήριο» για τα ATP Finals στο τέλος της χρονιάς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα