Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1: Έξαλλος ο Δώνης τα έβαλε με τον διαιτητή

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1: Έξαλλος ο Δώνης τα έβαλε με τον διαιτητή

Η Ξάνθη νίκησε τον Παναθηναϊκό με 1-0 στη Ριζούπολη με το VAR να είναι ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης καθώς σε δυο δύσκολες φάσεις αποφάσισε υπέρ των Ακριτών.

Ο Παναθηναϊκός στο ματς με την Ξάνθη στο πρώτο μέρος πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του ημίχρονο και πιστοποίησε την άνοδο του σε αγωνιστικό επίπεδο. Το τριφύλλι έστω και αν παρατάχθηκε χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ με τον Κολοβό να παίζει ως εννιάρι έπαιξε σωστά σε όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου. Αναπτύχθηκε σωστά από τις δυο πτέρυγες αλλά και τον άξονα, απείλησε, έβγαλε τελικές, είχε κλασικές ευκαιρίες και πέτυχε και ένα γκολ που θα μπορούσε και να μετρήσει καθώς παρά το γεγονός ότι ακυρώθηκε μέσω VAR κανείς δεν είναι σίγουρος 100% πως ο Κολοβός ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης που σκόραρε ο Ζαχίντ.

Το σημαντικότερο όλων για το τριφύλλι ήταν πως δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και η μοναδική τελική της Ξάνθης ήταν ένα "σκοτωμένο" σουτ από τα μακριά που ούτε καν απείλησε τον Διούδη. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια με το πρώτο μέρος να κλείνει με 77-23% κατοχή υπέρ των πράσινων και πέντε τελικές έναντι μιας για το τριφύλλι. Παρόλα αυτά δεν σκόραρε πλην του ακυρωθέντος γκολ εξαιτίας του VAR και αυτό στοίχισε στους πράσινους στο δεύτερο μέρος.

Η εν γένει εικόνα του Παναθηναϊκού σε όλο το ματς μπορεί να ήταν συνολικά καλύτερη αλλά τις δυο πιο καθαρές φάσεις στην αναμέτρηση της είχε η Ξάνθη. Σε δυο γρήγορες αντεπιθέσεις της οι παίκτες της έχασαν γκολ που δεν χάνονται. Αρχικά ο Αμορίμ στο 53' βγήκε τετ α τετ με τον Διούδη αλλά λίγο πριν πλασάρει έχασε την ισορροπία του και ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα έξω.

Και η δεύτερη στο 89' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παναθηναϊκού οι Ακρίτες βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Αμορίμ να δίνει στον Στάρτζεον, αυτός έκανε το γύρισμα προς τον Φοσέ αφού ξεπέρασε τον Γιόχανσον αλλά το πλασέ του σε κενή εστία έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Διούδη.

H Ξάνθη αφού προειδοποίησε δυο φορές στο 53' και στο 89' βρήκε τελικά το γκολ με το οποίο πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης σε μια παρόμοια φάση με αυτή του 89'. Ο Στάρτζεον βγήκε από τα αριστερά, έκανε το παράλληλο γύρισμα προς τον Φοσέ ο οποίος αυτή τη φορά ήταν εύστοχος νικώντας τον Διούδη για το 1-0 της Ξάνθης. Ο Κομίνης περίμενε το VAR για να δει αν ο εξτρέμ της Ξάνθης ήταν σε θέση οφσάιντ αλλά τελικά το γκολ μέτρησε αν και το ριπλέι δείχνει πως το πόδι του Στάρτζον είναι πιο μπροστά απ' αυτό του Πούγγουρα. Οι Ακρίτες έφυγαν έτσι με το διπλό από την έδρα του Παναθηναϊκού, που ήταν το τέταρτο στα τελευταία πέντε χρόνια. Με τη Ξάνθη να αναδεικνύεται σε κακό δαίμονα των πράσινων

Απογοητευμένος από την ήττα του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε ο Γιώργος Δώνης που μίλησε για ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο Γιώργος Δώνης ήταν έξαλλος με τον διαιτητή του αγώνα Παναθηναϊκός - Ξάνθη και έριξε σε αυτόν τις ευθύνες για το αποτέλεσμα και το διπλό των Ακριτών, που έφερε του "πράσινους" ξανά στις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την τρίτη ήττα του σε 6 αγώνες στη Superleague και ο προπονητής του, Γιώργος Δώνης, τα έβαλε με τον διαιτητή, κατηγορώντας τον για διαμόρφωση αποτελέσματος. Απάντησε και για τον Μολό, ο Έλληνας τεχνικός.
Οι δηλώσεις του Δώνη

«Ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα για εμάς γιατί άσχετα του αν η προσπάθειά μας ήταν μεγάλη, στόχος μας ήταν να νικήσουμε για να βρούμε την ισορροπία που θέλαμε. Ξέρετε πολύ καλά πως ενάμιση χρόνο δεν έχω μιλήσει ποτέ για τη διαιτησία αλλά σήμερα θα μιλήσω. Η διαιτησία διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Ο Σκουλάς θα πρέπει να απολογηθεί γιατί το αποτέλεσμα σήμερα διαμορφώθηκε από τη διαιτησία».

Για τις αλλαγές του δεύτερου μέρους:

«Θεωρώ ότι στην πορεία του παιχνιδιού ο τραυματισμός του Χατζηθεοδωρίδη μας έκανε πολύ κακό. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο ορθόδοξο το σχήμα μας. Φυσικά θα μπορούσαν και οι δύο επιθετικοί μας αλλά και η ομάδα να είναι πιο ψύχραιμη. Το πάθος πολλές φορές για τη νίκη σε οδηγεί να κάνεις ενέργειες αγχωτικές με συνέπεια να δημιουργήσει και η Ξάνθη κάποιες φάσεις. Δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή να σας πει γιατί οι επιθετικοί δεν βάζουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κολοβός περνάει ένα άσχημο διάστημα, ο Μακέντα δεν ήταν έτοιμος και ο Περέα προσπαθεί κυρίως με τη διάθεση που έχει. Τα χαφ μας σήμερα ήταν σε καλή μέρα, μετά είναι θέμα των επιθετικών να τελειώσουν σωστά τις φάσεις. Και ο Ζαχίντ και ο Γιάννης έκαναν καλές προσπάθειες σήμερα».

Για το αν είναι πισωγύρισμα:

«Ναι, φυσικά. Το αποτέλεσμα είναι πολύ αρνητικό και είναι πισωγύρισμα».

Για το τι φταίει και η ομάδα δεν μπορεί να πάρει τα πάνω της:

«Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Σήμερα ήταν πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισορροποπήσουμε την κατάσταση».

Για τον Μολό:

«Ο Μολό υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Είχε απαράδεκτη συμπεριφορά και σε οποιαδήποτε ομάδα θα έμενε εκτός αποστολής, ακόμα και ερασιτεχνικού επιπέδου. Και επειδή ανάρτησε και κάτι για πραγματικούς άνδρες, εγώ ξέρω ότι οι πραγματικοί άνδρες κρατούν τις υποσχέσεις τους».

Για τη διαιτησία:

«Θα σας αποκαλύψω κάτι. Ξέρετε τι μου είπε ο διαιτητής στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανιώνιο; Ότι δεν τον χτύπησε δυνατά. Σήμερα έχουμε δύο καθαρές φάσεις. Καθαρό γκολ δικό μας και καθαρό οφσάιντ της Ξάνθης»

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα