Σε ποιο γκρουπ δυναμικότητας θα βρίσκεται η Ελλάδα για το Προολυμπιακό

Σε ποιο γκρουπ δυναμικότητας θα βρίσκεται η Ελλάδα για το Προολυμπιακό

Τέσσερα εισιτήρια απομένουν για να συμπληρωθεί η δωδεκάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και αυτά θα δοθούν από τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά που θα διεξαχθούν 23-28 Ιουνίου (κι όχι 6-12 Ιουλίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί).

ΗΕλλάδα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, καθώς βρίσκεται στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIBA.

Στα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά θα λάβουν μέρος συνολικά 24 ομάδες (έξι σε καθένα). Σε αυτές περιλαμβάνονται οι 16 ομάδες με την καλύτερη κατάταξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο που δεν εξασφάλισαν απευθείας εισιτήριο, καθώς και δύο ακόμη χώρες ανά ζώνη βάσει ranking. Αυτές είναι οι Κροατία και Σλοβενία από την Ευρώπη, Μεξικό και Ουρουγουάη από την Αμερική, Κίνα και Κορέα από Ασία-Ωκεανία και Ανγκόλα και Σενεγάλη από την Αφρική. 

Έτσι η λίστα των χωρών που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας είναι η εξής: Ανγκόλα, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Κροατία, Τσεχία, Δομινικανή Δημοκρατία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κορέα, Λιθουανία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Σενεγάλη, Σερβία, Σλοβενία, Τυνησία, Τουρκία, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα.

Απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν προκριθεί η οικοδέσποινα Ιαπωνία και από το Παγκόσμιο Κύπελλο οι Ισπανία, Αργεντινή, Γαλλία, Αυστραλία, Βραζιλία, Νιγηρία και Ιράν.

Μέχρι τον Νοέμβριο θα πρέπει να καταθέσουν υποψηφιότητα οι χώρες που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν Προολυμπιακό Τουρνουά (η Ελλάδα, όπως και η Λιθουανία, η Σερβία, η Σλοβενία και η Πολωνία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον σε πρώτο στάδιο), ενώ μέχρι τον Φεβρουάριο θα ανακοινωθούν οι τέσσερις εκλεκτές χώρες.

ΠΗΓΗ: filathlos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα