Νίκη Πανιώνιου έναντι ΑΕΛ με 1-0

Νίκη Πανιώνιου έναντι ΑΕΛ με 1-0

Η γκολάρα του Μαξίμοβιτς, έδωσε στον Πανιώνιο την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα (1-0 την ΑΕΛ) και το σημαντικότερο άρχισε το σβήσιμο από το -6 με το οποίο είχε αρχίσει την σεζόν! Κόκκινη ο Ζίβκοβιτς για τους Θεσσαλούς!

Πώς ξεκίνησαν

Ο Νίκι Παπαβασιλείου έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Πανιωνίου κι έκανε τρεις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο εντός έδρας ματς των «κυανέρυθρων» με τον Ρέντζα να ξεκινάει στο δεξί άκρο της άμυνας στην θέση του Παπαγεωργίου, ενώ ο Μαξίμοβιτς πήρε την θέση του Μανιάτη στα χαφ δίπλα στον Κόρμπο. Τέλος, ο Αραμπούλι ήταν αυτός που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης στην θέση του τραυματία Δούμτσιου. Οι υπόλοιποι οκτώ ήταν οι Κότνικ, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Τσιλούλης, Αρτσε και Καμαρά σε σύστημα 4-2-3-1. 

Από την πλευρά του Μιχάκης Γρηγορίου έδωσε θέση βασικού στα δύο τελευταία αποκτήματα της ομάδας, τους Ουάρντα και Κάτσε. Οι τρεις πάντως πίσω δεν άλλαξαν και σε σύστημα 3-6-1 η ΑΕΛ κατέβηκε με τους Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρα, Μιχαήλ, Καρανίκα, Ζίβκοβιτς, Φατιόν, Κάτσε, Μπούστος, Ουάρτα και Ντάουντα. 

Αγχος οι γηπεδούχοι, καλύτερα στοιχεία η ΑΕΛ

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις για την ΑΕΛ, η οποία στην πρώτη της επίσκεψη στην εστία του Πανιωνίου παραλίγο να σκοράρει με τον Ουάρντα αλλά το δεξί συρτό σουτ του Αιγύπτιου κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κότνικ.

Μετά την φάση αυτή ο Πανιώνιος προσπάθησε να ανέβει, να βγάλει μια επιθετικότητα αλλά η εμφανέστατη απουσία ποιότητας στην μεσοεπιθετική γραμμή είχε ως αποτέλεσμα να μην βγουν συνεργασίες που θα έδιναν το δικαίωμα στουες γηπεδούχους να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Κρίστινσον. 

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΛ έδειχνε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα αλλά και η ίδια δεν έβγαζε φάσεις. Η παρουσία του Ουάρντα όμως, του οποίου η ποιότητα είναι δεδομένη, έδινε την ευκαιρία στην ΑΕΛ να έχει ένα όπλο να δημιουργήσει φάσεις από το πουθενά. Και κάπως έτσι στο 27' παραλίγο να έρθει το γκολ για τους «βυσσινί» όταν ο Ουάρντα άδειασε υπέροχα τον Σαραμαντά  από τα αριστερά και μοίρασε στον Φατιόν ο οποίος αφύλακτος από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ με τον Κότνικ να αποκρούει. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου ο Πανιώνιος αποφάσισε να γίνει απειλητικός για την εστία της ΑΕΛ, και στο 37' έκανε το πρώτο του σουτ με τον Καμαρά, ενώ στο 41' ο Γάλλος απείλησε ξανά, αλλά το σουτ που έκανε έδιωξε ο Μπράλιτς με την μπάλα να είχε κατάληξη στο τέρμα του Κρίστινσον.   

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν δυνατά και να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους, αλλά οι φιλοξενούμενοι – όπως και στο πρώτο ημίχρονο – μπορούσαν να απορροφήσουν την όποια πίεση κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα. 

Πρώτη επίσκεψη και γκολ

Αυτό που δεν μπορούσε να κάνει επί 54 λεπτά ο Πανιώνιος το πέτυχε στο 55ο όταν στην πρώτη επίσκεψη στην εστία του Κρίστινσον έφτασε στο γκολ. Ο Μαξίμοβιτς έκανε την κάθετη επέλαση στην περιοχή της ΑΕΛ και συνδυάστηκε υπέροχα με τον Καμαρά και με ωραίο σουτ εκτέλεσε τον Ισλανδό τερματοφύλακα.

Αντίδραση ΑΕΛ και αλλαγή συστήματος 

Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντυιδράσει άμεσα και μέσα σε δύο λεπτά είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για το 1-1 με ισάριθμες κεφαλιές του Μιχαήλ (58', 59'), αλλά η πρώτη κατέληξε άουτ ενώ την δεύτερη έδιωξε ο Κότνικ πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. 

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές τους θέλοντας να φτάσουν στην ισοφάριση με τους «κυανέρυθρους» πλέον σε θέση άμυνας να δίνουν χώρο προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τους Τσιλούλη και Καμαρά. Ο Μιχάλης Γρηγορίου αποφάσισε να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο των Νούνιτς και Μιλοσάβλιεβιτς αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα σε 4-4-2. Αυτός όμως που είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς ήταν ο Πανιώνιος στο 72' με την ωραία ατομική προσπάθεια του Καμαρά, αλλά το σουτ του έδιωξε σε κόρνερ ο Κρίστινσον. Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 76' από τον Φιλίποβιτς με τον Κότνικ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. 

Κι ενώ η ΑΕΛ τα έπαιζε όλα για όλα, στο 77' ο Ζίβκοβιτς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Τσιλούλη αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ξανά κοντά στο 1-1, για άλλη μια φορά από στημένη φάση, αλλά η κεφαλιά του Μπράλιτς κατέληξε μόλις άουτ.

Τα τελευταία λεπτά κύλισαν με αρκετό άγχος με τους γηπεδούχους έστω και δύσκολα να κρατάνε το 1-0 υπέρ τους με τον Κότνικ να μπλοκάρει την κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς στις καθυστερήσεις. 

MVP: Ο Νόβιτσα Μαξίμοβιτς. Ο Σέρβος μέσος με το γκολ που σημείωσε ήταν αυτός που έκρινε τον αγώνα δίνοντας μια υπερπολύτιμη νίκη στον Πανιώνιο. Ο έμπειρος μέσος πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα και φαίνεται πως πλέον εξελίσσεται σε δήμιο της ΑΕΛ αφού και πέρυσι με δικό του γκολ ο Πανιώνιος είχε επικρατήσει των «βυσσινί».

Στο ύψος του: Ο Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος άσος ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα και από το πρώτο του ματς έδειξε την ποιότητά του και πόσο θα βοηθήσει την ΑΕΛ. Από δικές του προσπάθειες ήρθαν σχεδόν όλες οι καλές στιγμές της ομάδας του, και αποτέλεσε συνεχή πηγή κινδύνων για τον Πανιώνιο. 

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντάουντα. Ο Νιγηριανός επιθετικός δεν απείλησε καθόλου την εστία του Κότνικ με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Νεοσμυρνιωτών να τον «εξαφανίζει».

Η γκάφα: Ανήκει στον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος αμυντικός της ΑΕΛ άφησε την ομάδα του με 10' παίκτες σε ένα σημείο του αγώνα όπου η ομάδα του πίεζε για την ισοφάριση με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι «βυσσινί» να αγωνιστούν για τα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα με παίκτη λιγότερο. 

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Παπαδόπουλου. Κοντά στις φάσεις, έκανε αρκετή χρήση της κίτρινης κάρτας, ενώ σωστή ήταν και οι δύο κίτρινες και κατά συνέπεια η αποβολή στον Ζίβκοβιτς. 

Το ταμείο του gazzetta: Ο Πανιώνιος γνώριζε καλά ότι το ματς με την ΑΕΛ ήταν ένας τελικός. Με το -6 στην βαθμολογία ήξερε πως αν δεν ερχότραν η νίκη τότε οι ελπίδες για την παραμονή θα ήταν λίγες από τον Σεπτέμβριο κιόλας. Και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο αφού το άγχος ήταν εμφανέστατο σε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων. Αντίθετα, η ΑΕΛ έδειχνε και με την παρουσία του Ουάρντα να είναι πιο ισορροπημένη και να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα. Ο Πανιώνιος όμως, παρά το άγχος κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε με τρομερή προσπάθεια του Μαξίμοβιτς και στη συνέχεια έχοντας το υπέρ του προβάδισμα γύρισε πίσω για να κρατήσει το 1-0. Από την άλλη η ΑΕΛ έκανε τις φάσεις της, χτυπώντας από τα στημένα, αλλά ο Μιχαήλ ήταν μοιραίος. Έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και οι «κυανέρυθροι» έσβησαν το μισό κομμάτι της ποινής τους. 

Ενδεκάδες

Πανιώνιος (Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ρέντζας, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (90' +3' Παπαγεωργίου), Καμαρά (75' Παπανικολάου), Αρτσε (82' Οικονομίδης), Τσιλούλης, Αραμπούλι

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας, (68' Νούνιτς) Μιχαήλ, Καρανίκας, Ζίβκοβιτς, Φατιόν (68' Μιλοσάβλιεβιτς), Κάτσε, Μπούστος (75' Φιλίποβιτς) Ουάρντα, Ντάουντα

 

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα