Μουντομπάσκετ 2019: Η Αργεντινή απέκλεισε τους Σέρβους

Με μια εκπληκτική εμφάνιση και με κατάθεση ψυχής στο παρκέ, η Αργεντινή έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ 2019, καθώς επικράτησε της Σερβίας με 97-87 και άφησε εκτός μεταλλίων ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση ακόμη και της κορυφής στη διοργάνωση.

Οι Λατινοαμερικανοί στηρίχθηκαν στο πάθος που έβγαλαν κόντρα σε ένα πλήρες συγκρότημα, αλλά και στο γεγονός ότι είχαν πολυφωνία στην επίθεσή τους, με πέντε παίκτες να φτάνουν σε διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Σκόλα να σημειώνει 20 πόντους.

Η Αργεντινή έδειξε από την αρχή του αγώνα ότι όχι μόνο δεν πρέπει να την υποτιμήσουν οι αντίπαλοί της, αλλά ότι θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο που έχουν για πρόκριση στα ημιτελικά, την οποία και κέρδισαν πανάξια, χάρη σε μια εμφάνιση που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια μεταξύ των οπαδών της. Αντίθετα, η Σερβία δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του αγώνα και έτσι το μόνο που μπορούν να πετύχουν πλέον στη διοργάνωση, είναι το καλύτερο πλασάρισμα στις θέσεις 5-8.

Εκτός του σχεδόν 40άρη Σκόλα, η ομάδα του Σέρχιο Ερνάντες είχε τον Καμπάτσο να κάνει επίσης εκπληκτικό ματς με 18 πόντους, 12 ασίστ και 6 ριμπάουντ, αλλά και τον Ντεκ με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από την άλλη, για το συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς διασώθηκαν οι Μπογκντάνοβιτς με 21 πόντους και Γιόκιτς με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα