Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Μια ευκαιρία στον Παράδεισο να … ΠΑΟ

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Μια ευκαιρία στον Παράδεισο να … ΠΑΟ

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών, με την είδηση να σκορπά τη θλίψη τόσο στον καλλιτεχνικό κόσμο όσο και σε στον χώρο του αθλητισμού. Ο ίδιος ήταν φίλαθλος και σχεδόν κάθε Κυριακή τον έβρισκε κανείς στα γήπεδα. Όχι απαραίτητα σε αυτά που έπαιζε ο αγαπημένος του Παναθηναϊκός, αλλά και σε άλλα.

Συνήθως, ο κόσμος τον έβλεπε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ ή της Λεωφόρου, όπου παρακολουθούσε τα παιχνίδια του «τριφυλλιού» με τον πολύ καλό του φίλο και επίσης αθεράπευτα «πράσινο», Γιάννη Ζουγανέλη. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, ενώ βρισκόταν στο πάνελ της παρουσίασης του λευκώματος για τα 100 χρόνια του συλλόγου.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε μιλήσει για το πώς έγινε Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας του ήταν «ερυθρόλευκων» συναισθημάτων. «Από τη στιγμή που ήμουν Νίκη Βόλου, δεν θα μπορούσα να γίνω ποτέ Ολυμπιακός. Αφού τους έβλεπα και έβγαζα… σπυριά. Να σκεφτείς ότι ο πατέρας μου ήταν Ολυμπιακός και για να με κάνει… ομοϊδεάτη του με πήγε σε ένα παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ. Και εγώ έγινα Γουέστ Χαμ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Μπόμπι Μουρ, με τα ξανθά του τα μαλλιά. Ήταν σαν Θεός για μένα τότε, σαν Αγγελος», είχε αναφέρει σε μια συνέντευξή του στο «Βήμα».

Ωστόσο, είχε διευκρινίσει: «Και εγώ γουστάρω να κερδίζει συνέχεια ο Παναθηναϊκός και να κάνω καζούρα στους φίλους μου τους Ολυμπιακούς. Αλλά ως εκεί. Όχι και να πλακωνόμαστε στις μπουνιές».
Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: Μια ευκαιρία στον Παράδεισο να… ΠΑΟ

Όπως φαντάζει αναμενόμενο, η είδηση για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ενεργοποίησε άπαντες στην παναθηναϊκή οικογένεια, με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό να εκδίδει ανακοίνωση η οποία αναφέρει: «Σύσσωμη η οικογένεια του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την ξαφνική απώλεια ενός δικού της ανθρώπου, του σπουδαίου τραγουδοποιού και τραγουδιστή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Τα τραγούδια που έγραψε και ερμήνευσε θα τον κρατούν ζωντανό στη μνήμη όλων μας για πάντα.

"Αιώνια πιστός" στον Σύλλογο,  ήταν τακτικός θαμώνας στις "πράσινες" εξέδρες σε όλα τα αθλήματα και ήταν ένας ενεργός φίλαθλος που έπαιρνε θέση για το αγαπημένο του "τριφύλλι".

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Καλό ταξίδι Λαυρέντη…

"Μια ευκαιρία στον Παράδεισο να… ΠΑΟ"!».
ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Καλό ταξίδι Λαυρέντη…

Από την πλευρά της, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μέσω ανακοίνωσης στην επίσημη ιστοσελίδα της, σημειώνει: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα για τον απροσδόκητο χαμό του σπουδαίου Έλληνα τραγουδοποιού και τραγουδιστή. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους. Καλό ταξίδι Λαυρέντη…»
ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Αιώνια πιστός, σταθερά στο πλευρό της ομάδας

Από την πλευρά της, η «πράσινη» ΠΑΕ, μέσω Twitter γράφει για τον χαμό του: «Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν είναι πια μαζί μας. Αιώνια πιστός στον Παναθηναϊκό ήταν σταθερά στο πλευρό της ομάδας. Με τα τραγούδια του σφράγισε το πέρασμά του από τον καλλιτεχνικό χώρο. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό ταξίδι Λαυρέντη».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα