Μουντομπάσκετ 2019, Σκουρτόπουλος: Δεν υπάρχει άλλη επιλογή

Μουντομπάσκετ 2019, Σκουρτόπουλος: Δεν υπάρχει άλλη επιλογή

Στην υπερβολική αστοχία που είχαμε στα ελεύθερα σουτ στάθηκε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει πίεση αφού πρέπει να νικήσουμε τους Τσέχους με 12 πόντους.

«Ήταν δύσκολο ματς. Ο Πόποβιτς έκανε φοβερό ματς για 40 λεπτά. Η ζώνη μας δούλεψε, από την άλλη χάσαμε πολλά σουτ και βολές και με ένα τέτοιο σκορ (53π.) είναι δύσκολο να κερδίσεις ομάδες σαν αυτή των ΗΠΑ. Η συγκέντρωσή μας πηγαίνει στον αγώνα της Δευτέρας, πρέπει να παλέψουμε για να προκριθούμε στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου», σχολίασε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Εχουμε πίεση γιατί χρειαζόμαστε και τη διαφορά, όμως η Τσεχία είναι ευρωπαϊκή ομάδα. Έχει έμπειρους παίκτες, τους γνωρίζουμε όλους και θα είμαστε έτοιμοι για ένα σκληρό παιχνίδι. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πρέπει να παίξουμε σκληρά για να προχωρήσουμε στον επόμενο γύρο».

Για το ματς με την Αμερική και τη σημασία του ο Έλληνας τεχνικός είπε: «Το περιμέναμε όλοι το ματς αυτό. Είναι μεγάλη υπόθεση, μπορείς να βρεθείς σε αυτή τη θέση μια φορά στα 50 χρόνια. Αυτό είπαμε και στα παιδιά να το ευχαριστηθούν, να μπουν με καλή διάθεση να διεκδικήσουμε το ματς και να τα δώσουμε όλα. Στην άμυνα καλή δουλειά, μας βγήκε και η ζώνη ματς απ που παίξαμε αλλά χάσαμε ανοιχτά σουτ και λέι απ. Είναι δύσκολα να βρεις της λύσεις κόντρα σε αυτά τα κορμιά αλλά στα ανοιχτά σουτ ένα 10% καλύτερης ευστοχίας έπρεπε να το έχουμε για να το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους».

Για την καλή μας αμυντική λειτουργία: «Αν εξαιρέσεις τους επτά πόντους στο τέλος που χαλαρώσαμε κρατήσαμε την Αμερική κάτω από τους 65 πόντους. Αν έμπαιναν ένα-δυο σουτ την κατάλλη στιγμή θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το ματς μέχρι τέλος. Βέβαια αρχίσαμε να σκεφτόμαστε και το ματς της Δευτέρας και κάναμε ένα ροτέισον για να είμαστε φρέσκοι τη Δευτέρα».

Για την ποιότητα στον πάγκο της Αμερικής: «Ο πάγκος της Αμερικής δεν μπορεί να γίνει καλύτερος. Να μας παραδειγματίσει αυτό για το πως λειτουργούν για την εθνική ομάδα. Είναι επαγγελματίες κορυφαίου επιπέδου και πρέπει να το δούμε και εμείς αυτό».

Για το ματς με την Τσεχία: «Είναι άλλο παιχνίδι, άλλος αντίπαλος, άλλα κορμιά, άλλη πίεση, άλλος προσανατολισμός στο γήπεδο. Έχουμε μια ευκαιρία ακόμη μετά την ήττα που είχαμε κάνει με τη Βραζιλία. Να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να πάρουμε την πρόκριση».

Για το σενάριο πρόκρισης: «Το ξέρουμε το σενάριο. Το είχαμε βγάλει πριν το ματς. Δεν είναι εύκολο αλλά εφικτό. Να μοιράσουμε τη μπάλα πιο σωστά. Τη Δευτέρα θα έχουμε το δίδυμο Καλάθη - Σλούκα περισσότερο στο γήπεδο μαζί γιατί παίζουμε με μια ομάδα περισσότερο Ευρωπαϊκή».

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα