Super League: Το "απόλυτο" Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Super League: Το "απόλυτο" Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Τέσσερις ομάδες είχαν νικήσει στην πρεμιέρα της Super League 2019/20 και είναι ακριβώς οι ίδιες που έκαναν το «2 στα 2». Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ αν και δυσκολεύτηκαν, ξεπέρασαν τα εμπόδια της ΑΕΛ και του Πανιωνίου (1-0 και 2-1 αντίστοιχα) κι έτσι συγκατοικούν στην κορυφή με την Ξάνθη και τον Βόλο.

Λαμία και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, ενώ η ΑΕΚ επικράτησε 3-2 του Αστέρα στην Τρίπολη σε ματς-θρίλερ και πηγαίνει στη διακοπή του πρωταθλήματος με ανεβασμένη ψυχολογία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μετά την ολοκλήρωση και της 2ης αγωνιστικής, δεν υπάρχει ακόμα «λευκή» ισοπαλία στο πρωτάθλημα της Super League, που επαναρχίζει στις 14/9 μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

ΑΕΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Όπως ακριβώς στην πρεμιέρα, έτσι και στη 2η αγωνιστική, ένα γρήγορο πέναλτι-γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό, που νίκησε την ΑΕΛ στη Λάρισα με 1-0. Ήταν η δωδέκατη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα για τους «ερυθρόλευκους», που μετράνε μόνο επιτυχίες μετά την ήττα τους στην Τούμπα τον περασμένο Φεβρουάριο. Έξι διαδοχικές νίκες έχουν πλέον οι Πειραιώτες επί της ΑΕΛ, ανεξαρτήτως έδρας.

Χαρούμενος ο Πέδρο Μαρτίνς που οι παίκτες του «... νίκησαν την κούραση αλλά και τον αγωνιστικό χώρο». Στην αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι είχαν έντονα παράπονα για τη φάση του πέναλτι που έκρινε το παιχνίδι και φρόντισαν να τα δημοσιοποιήσουν με δύο προσωπικές ανακοινώσεις του Αλέξη Κούγια κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-1

Πιο εύκολα απ΄ότι δείχνει το τελικό σκορ, ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη, επεκτείνοντας στους 36 αγώνες το αήττητό του στη Super League, έχοντας σκοράρει σε όλα αυτά τα ματς. Ο Πανιώνιος ισοφάρισε στην πρώτη και μοναδική του ευκαιρία στο παιχνίδι, λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας (57΄).

Ήταν η 15η διαδοχική νίκη του ΠΑΟΚ ως γηπεδούχους επί του Πανιωνίου, ο οποίος για τελευταία φορά έφυγε αήττητος από την Τούμπα στις 3 Δεκεμβρίου του 2006 (1-1). Οσο για την τελευταία νίκη των «κυανέρυθρων», πρέπει να ανατρέξει κανείς στο μακρινό 1985, αλλά το ματς εκείνο είχε γίνει στον Καυτανζόγλειο. Στη φυσικη έδρα του ΠΑΟΚ, η τελευταία του επιτυχία χρονολογείται στις 19 Μαϊου 1968, 1-0 με γκολ του Γιώργου Δέδε.

ΛΑΜΙΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-2

Όπως ξεκίνησαν το πρωτάθλημα, έτσι το συνέχισαν η Λαμία και ο Ατρόμητος: με ισοπαλία. Συναρπαστικό ματς, με ένα καταπληκτικό γκολ στο τέλος (Βέλλιος) για τον Ατρόμητο που είχε ηττηθεί στο ίδιο γήπεδο τον περασμένο Ιανουάριο. Εκεινη, όμως, ήταν μία από τις τελευταίες εντός έδρας νίκες για την ομάδα της Φθιώτιδας, η οποία δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στο «σπίτι» της τους τελευταίους 5 μήνες (από τις 30 Μαρτίου), για επτά συνεχείς αγώνες της Super League.

«Μας αφήνει πικρία το αποτέλεσμα, διότι δεν θυμάμαι να έχει καθαρή φάση ο Ατρόμητος» δήλωσε ο προπονητής της Λαμίας, Σωτήρης Αντωνίου, ενώ ο ομόλογός του στον πάγκο του Ατρόμητου, Γιάννης Αναστασίου τόνισε  ότι «...παιχνίδι με παιχνίδι η εικόνα της ομάδας μας γίνεται καλύτερη».

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΕΚ 2-3

Χτίζει παράδοση εναντίον του Αστέρα η ΑΕΚ, που νίκησε και πέρσι ίδια ημέρα (1η Σεπτεμβρίου 2018) στην Τρίπολη και για τέταρτη συνεχή φορά ανεξαρτήτως έδρας. Ο αρχηγός Αντρέ Σιμόες έδωσε τη νίκη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, σκοράροντας μόλις για δεύτερη φορά τους τελευταίους 25 μήνες. Παράλληλα, ήταν μόλις η δεύτερη φορά στην καριέρα του 29χρονου μέσου, που ένα ματς κρίνεται από δικό του γκολ, σε επίπεδο Α΄ κατηγορίας. Η προηγούμενη ήταν τον Δεκέμβριο του 2014 στον αγώνα Μορεϊρένσε-Μποαβίστα (1-0) για την πορτογαλική λίγκα.

Διαφήμιση του ποδοσφαίρου χαρακτήρισε το ματς της Τρίπολης ο Ηλίας Ατματσίδης, βοηθός του Νίκου Κωστένογλου και τόνισε πως οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν αυταπάρνηση, δεν συμβιβάστηκαν ούτε με την ισοπαλία και γύρισαν το ματς. Οσο για την παρουσία του κόσμου της Ενωσης, είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα παίζαμε στη Φιλαδέλφεια!»

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα