Νίκη του Ολυμπιακού έναντι της ΑΕΛ με οδηγό τον Βαλμπουενά

Νίκη του Ολυμπιακού έναντι της ΑΕΛ με οδηγό τον Βαλμπουενά

Ένα γκολ ήταν αρκετό. Έχοντας για πρωταγωνιστή τον Ματιέ Βαλμπουενά και… άξιο συμπαραστάτη τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο Ολυμπιακός πέρασε από την έδρα της ΑΕΛ (1-0) και έκανε το 2×2 στη Superleague 1, φτάνοντας τους 6 βαθμούς. Οι βυσσινί δεν μπόρεσαν να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε κάθε ημιχρόνμου και έμειναν με 1 βαθμό.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Αραμπί έπεσε μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ από μαρκάρισμα του Μπέρτου (έπεσε πάνω του στο 5′ με το αριστερό γόνατο ), ο διαιτητής εξέτασε τη φάση στο VAR, έδωσε πέναλτι και ο Βαλμπουενά εκτέλεσε εύστοχα στο 7′ (δοκάρι και μέσα) για το 0-1, παρά την προσπάθεια του Κρίστινσον. 

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς στη συνέχεια, κυκλοφόρησε την μπάλα σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και “άγγιξε” το 0-2 επτά λεπτά αργότερα. Ο Βαλμπουενά έβγαλε υπέροχη σέντρα, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά από το όριο της μικρής περιοχής, αλλά ο Κρίστινσον ήταν σε ετοιμότητα κι έδιωξε σε κόρνερ.

Παρά την πίεση που προσπάθησε να ασκήσει, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να γίνει ανταγωνιστική. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 33′ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Ποντένσε έκανε την πάσα στον Ελαμπντελαουί, ο Νορβηγός μπήκε από τα δεξιά στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το σουτ με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού, αλλά ο Κρίστινσον έδιωξε δύσκολα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο επόπτης υπέδειξε σωστά τον Ελ Αραμπί σε θέση οφσάιντ, γεγονός που ακύρωσε το γκολ που πέτυχε (από ασίστ του Βαλμπουενά). Η φάση του 38′ ξεσήκωσε αρκετές αντιδράσεις. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, ο Ελ Αραμπί -με εντυπωσιακό άλμα- πήρε την κεφαλιά και σκόραρε για τρίτο σερί ματς. Ο Ευαγγέλου όμως ακύρωσε το γκολ του Ολυμπιακού με τη χρήση του VAR (φάνηκε να είναι για… εκατοστά εκτεθειμένος)!

Το πρώτο μέρος… έκλεισε με την ΑΕΛ να χάνει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα. Οι αμυντικοί του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την εκτέλεση του Μπούστος, η μπάλα στρώθηκε στον Ντάουντα, αλλά ο επιθετικός των “βυσσινί” -από πλεονεκτική θέση- έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στην επανάληψη, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 55′ με τον Μεριά (μετά από εκτέλεση κόρνερ), αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα, δίνοντας επιθετικό φάουλ στον Γκιγέρμε στη φάση. Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε… έλλειψη συγκέντρωσης στον άξονα και τοποθέτησε τρίτο παίκτη, βάζοντας τον Καμαρά στη θέση του Μασούρα (δεν λειτούργησε πολύ αυτή η κίνηση), ενώ έκανε αλλαγή και τον Τσιμίκα με τον Κούτρη.

Οι “βυσσινί” προσπάθησαν να γίνουν πιο πιεστικοί, αλλά ο Ολυμπιακός -παρά τα σημάδια κόπωσης που παρουσίασε- αμύνθηκε αποτελεσματικά (ο Μπουχαλάκης έτρεξε πολύ για να συμβεί αυτό). Ο κόσμος των γηπεδούχων… φώναξε για ένα γκολ, αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν. Στην τελευταία φάση του ματς (90+2′) ο Φατιόν εκτέλεσε το φάουλ, οι αμυντικοί απομάκρυναν, η μπάλα στρώθηκε στον Μπούστος, αλλά το σουτ του Αργεντινού κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Σα.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα