Super League: Νίκη της Ξάνθης έναντι στον Παναιτωλικό

Super League: Νίκη της Ξάνθης έναντι στον Παναιτωλικό

Με το απόλυτο (2Χ2) συνεχίζει η Ξάνθη στο πρωτάθλημα, καθώς με... συνταγή ΟΑΚΑ πέρασε σήμερα και από το Αγρίνιο, όπου και κέρδισε τον Παναιτωλικό με 2-1. Με ανατροπή μάλιστα σε λίγα λεπτά, καθώς στο 71' βρέθηκε να χάνει 1-0, αλλά στο 77' είχε ήδη φέρει τα πάνω-κάτω, διατηρώντας και την παράδοση που έχει χτίσει κόντρα στους «κυανοκίτρινους». Οπου πλέον παραμένει αήττητη για 11 σερί ματς (8 νίκες-3 ισοπαλίες). 

Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Σανιά, Μαλή, Γιοβάνοβιτς, Λιάβα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Λουσέρο, Ντάλσιο, Φυτόπουλος στον άξονα, τους Ντουάρτε, Ντίας στα άκρα και τον Μπαϊροβιτς στην κορυφή της επίθεσης. 

Λίγο πριν τη σέντρα υπήρξε πρόβλημα με τον Ρομάν,που τέθηκε νοκ άουτ. 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Μπέντο στο τέρμα, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Καρασαλίδη, Σόσα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τερκί, Κοβάσεβιτς στον άξονα, τους Μπαριέντος, Τζουρίσκοβιτς στα άκρα, τον Στούργκεον οργανωτή και τον Ρενέλα στο «9». 

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να κρατούν μπάλα και να ορίζουν τον ρυθμό. Την κυκλοφορούσαν στο μισό της Ξάνθης (η ανάπαυλα τους βρήκε με κατοχή στα επίπεδα του 64%), ενώ οι Ντίας, Ντάλσιο έδειχναν ορεξάτοι, ενώ πρωτοβουλίες έπαιρναν και οι δύο μπακ (Σανιά, Λιάβας). Στα πρώτα λεπτά οι «κυανοκίτρινοι» απείλησαν με τους με τους Φυτόπουλο (11'), Ντίας (17'), Ντάλσιο (21') και μόνο μετά το 25' η Ξάνθη ισορρόπησε την αναμέτρηση. 

Οχι πως... βγήκε από το καβούκι της, αλλά αμύνονταν σωστά και άρχισε να «ψάχνει» τις αντεπιθέσεις. Σε μία τέτοια ο Τζουρίσκοβιτς έκανε την προβολή (27'), αλλά ο Κνετ αντέδρασε σωστά, στην μεγάλη τους ευκαιρία. Μέχρι την ανάπαυλα ο αγώνας κύλησε σε ανάλογο τέμπο, με τον Παναιτωλικό να κρατά μπάλα, αλλά χωρίς να απειλεί ουσιαστικά. 

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο και με την πάροδο του χρόνου οι γηπεδούχοι είχαν... εγκατασταθεί έξω από τα καρέ του Μπέντο. Με κορυφαίο τον Σανιά πλαγιοκοπούσαν, αλλά δεν δημιούργησαν τη μεγάλη φάση. Σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν και το 4-4-2 ώστε να αλλάξουν την εικόνα τους, όμως είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Μάλιστα τα «καναρίνια» άνοιξαν το σκορ στο 71' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαϊροβιτς και έδειχναν να είναι τα «αφεντικά» του ματς.

Λίγο πριν όμως η Ξάνθη είχε αλλάξει εκ νέου σχηματισμό με την είσοδο του Εντουάρντο. Η είσοδος του Βραζιλιάνου έδωσε άλλον... αέρα στην ομάδα του, η οποία σε διάστημα 6 λεπτών έφερε τα πάνω κάτω. Εκμεταλλευόμενη βέβαια και το γεγονός πως οι γηπεδούχοι... έμειναν στα πανηγύρια, αφού αμέσως μετά (72') ο Τζουρίσκοβιτς μπήκε στην περιοχή, έστρωσε ωραία στον Εντουάρντο που με ωραίο τελείωμα ισοφάρισε. Λίγο αργότερα ο Παναιτωλικός «άγγιξε» το δεύτερο γκολ όταν ο Μπαϊροβιτς αστόχησε από καλή θέση, αλλά η Ξάνθη βγήκε στο 77' στο τρανζίσιον και με τον Στούργκεον διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι και κράτησαν τη νίκη.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα