Λίβερπουλ – Άρσεναλ 3-1: Η κορυφή είναι κόκκινη

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 3-1: Η κορυφή είναι κόκκινη

Η Λίβερπουλ σε ρυθμούς... τίτλου με το «καλημέρα» της σεζόν! Άνετη εντός έδρας νίκη 3-1 επί της Άρσεναλ και οι Reds είναι μόνοι στην κορυφή της Premier League. Ενατο ματς αήττητοι κόντρα στους Κανονιέρηδες οι παίκτες του Κλοπ, με τον Σαλάχ να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση. Παράλληλα, ήταν η 12η διαδοχική νίκη της Λίβερπουλ στην Premier League, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ της ομάδας του Νταλγκλίς (Απρίλιος – Οκτώβριος 1990). Καλές τοποθετήσεις από τον Παπασταθόπουλο, που όμως παρασύρθηκε από την κακή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.

Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πίεσε αρκετά ψηλά την Άρσεναλ, ωστόσο οι Λονδρέζοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι. Στο 11' ο Άντριαν έδιωξε λανθασμένα, αλλά ο ανενόχλητος Ομπαμεγιάνγκ έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν, όμως οι Λονδρέζοι με τον κινητικό Πέπε έβρισκαν χώρους κι έβαζαν δύσκολα. Μάλιστα, ο Ιβοριανός έγινε ο πρώτος έπειτα τον Μερίνο (Μάρτιο του 2018) που κατάφερε να ντριμπλάρει τον Φαν Ντάικ. Ο Πέπε στο 31΄ είχε ένα καλό σουτ το οποίο πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα με μια εξαιρετική ενέργεια βρέθηκε απέναντι από τον Άντριαν, ωστόσο έχασε μια τέραστια ευκαιρία. Οι Λονδρέζοι είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες, αλλά η ουσία ήταν των Reds, αφού στο 41΄ο Μάτιπ με κεφαλιά από κόρνερ του Αρνολντ πέτυχε το 1-0. Σε ένα ισορροπημένο α' μέρος, οι γηπεδούχοι βρήκαν τη λύτρωση ξανά από στημένη φάση.
Χαζό πέναλτι ο Λουίζ, σούπερ ο Σαλάχ

Ιδανικότερο ξεκίνημα στο β' μέρος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Κλοπ, αφού από το... πουθενά ήρθε το δεύτερο γκολ! Ο Λουίζ με ένα... χαζό πέναλτι (τράβηξε από τη φανέλα τον Σαλάχ παρατεταμένα) έστειλε τον Σαλάχ στην άσπρη βούλα και στο 49' ο Αιγύπτιος πέτυχε το 2-0. Στο 52΄ο Ομπαμεγιάνγκ δεν μπόρεσε να απαντήσει κι εκεί χάθηκε κάθε ευκαιρία της Άρσεναλ να μπει στο «κόλπο». Στο 56' η κεφαλιά του Σαλάχ πέρασε άουτ, αλλά τρία λεπτά αργότερα, ο Αιγύπτιος αποθεώθηκε ξανά από το Άνφιλντ! Με μια απίθανη ενέργεια άδειασε τον Λουίζ και με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το 3-0! Ο 27χρονος επιθετικός πέτυχε το 5ο του γκολ απέναντι στην Άρσεναλ, έχοντας σκοράρει και στα τέσσερα εντός με τους Λονδρέζους. Ο Έμερι αναγκάστηκε να περάσει στο ματς τον Τορέιρα στη θέση του Θεμπάγιος για να περιορίσει τη ζημιά. Η Λίβερπουλ κατέβασε ρυθμό, έδωσε χώρους στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 85' βρήκαν δίχτυα. Ο Ομπαμεγιάνγκ έδωσε στον Τορέιρα και ο Ουρουγουανός με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 3-1.

Λίβερπουλ: Άντριαν, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (69’ Μίλνερ), Μανέ (77’ Τσάμπερλεν), Σαλάχ, Φιρμίνο (86’ Λαλάνα)

Άρσεναλ: Λένο, Νταβίντ Λουίζ, Παπασταθόπουλος, Μέιτλαντ-Νάιλς, Μόνρεαλ, Γκεντουζί (86’ Μχιταριάν), Τσάκα, Γουίλοκ (81’ Λακαζέτ), Θεμπάγιος (61’ Τορέιρα), Πέπε, Ομπαμεγιάνγκ

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα